ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PIRASALI VE CEVİZLİ BÖREK

Pırasalı Ve Cevizli Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pırasalı Ve Cevizli Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket (11 gr) instant maya
  • Tuz
  • Ayçiçek yağı

İç harcı için

  • 2 pırasanın beyaz kısımları
  • 1 yumurta
  • 250 gr beyaz peynir
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz

Pırasalı Ve Cevizli Börek Nasıl Yapılır?

Pırasaları kıyın ve beyaz peynir, yumurta ve cevizle karıştırın. Unu çukur bir kaba eleyin. Süt, tuz ve mayayı ekleyip yoğurun. Hamuru sekiz bezeye bölün. Bezeleri oklavayla 30 cm çapında açın. Üzerine ayçiçeği yağı sürüp bir miktar iç harçtan serpin. Yufkayı kare olacak şekilde katlayın. Kare şekline getirdiğiniz yufkanın bir köşesini alta doğru katlayın. Kıvırdığınız köşenin iki yanındaki köşeleri de üste doğru katlayarak birleştirin ve bir üçgen elde edin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizin. Üzerlerine ayçiçek yağı sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirip ılık olarak servis yapın.

Misafirler ağırlarken sunabileceğiniz nefis cevizli börek tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!