ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PIRASALI BÖREK

Pırasalı Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pırasalı Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 30 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İÇ HARCI İÇİN

  • 500 gr pırasa
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber

ÜZERİ İÇİN

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı ayçiçeği yağı

Pırasalı Börek Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş pırasaları ince kıyıp zeytinyağında kavurun. Ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Ilınınca yumurtayı ilave edip soğumaya bırakın.
  • Hamuru için, un, yumurta, su ve tuzu bir kapta yoğurun. Üzerini örtüp 30 dakika dinlenmeye bırakın. Hamuru 12 bezeye ayırın.
  • Her bir bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına eritilmiş tereyağı sürerek 6 hamuru üst üste yerleştirin.
  • Tepsi genişliğinde açıp yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Pırasalı harcı üzerine yayın.
  • Diğer 6 hamuru da aynı şekilde yağlayarak üst üste yerleştirip açarak harcın üzerini kapatın.
  • Kenarlardan sarkan hamurları elinizle kıvırarak tepsinin kenarlarında toparlayın. Üzerine yumurta sarısı ve ayçiçeği yağı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Dilimleyerek ılık servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:59:18

bu böreği denedim ve çok beğendik, tarif için teşekkürler.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.