ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ

Peynirli Tepsi Böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli Tepsi Böreği Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 5.5 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • Tuz

İç malzeme için

  • 2 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz

Hamuru açmak için

  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı un

Üzeri için

  • 125 gr tereyağı
  • 2 çorba kaşığı yoğurt

Peynirli Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri...

İç malzeme için maydanozu temizleyip doğrayın.Peynir ve maydanozu çukur bir kapta karıştırın.

Hamur için, su, tuz, sirke ve yumurtaları bir kaba alıp karıştırın. Elenmiş unu azar azar yedirerek ekleyip pütürsüz bir hamur yoğurun.Üzerini temiz bir bezle örtüp 20 dakika bekletin.

Hamuru 10 eşit bezeye ayırın. 5 bezeyi üzerlerine nişastalı un serperek oklava ile tek tek tepsi büyüklüğünde açın. Tereyağını bir tavaya alıp eritin. Açtığınız hamurların aralarını iki çorba kaşığı yağ sürerek 40 santimlik yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine üst üste yerleştirin.

Üzerine peynirli harcı yayın. Kalan beş bezeyi de aynı şekilde hazırlayıp tepsideki harcın üzerine üst üste yerleştirin.

Kalan yağı iki kaşık yoğurtla karıştırıp hamurun üzerine sürün. 10 dakika önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırının alt rafında 30-35 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Farklı bir tat için, ıspanaklı tepsi böreği tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!