Peynirli Kat Kat Börek

Peynirli Kat Kat Börek
18 Eylül 2020

Börek tarifleri içerisinde sık sık yer verilen beyaz peynir, kalsiyum bakımından oldukça zengin bir besindir. Kemik ve kas gelişimine destek olan bu besin, özellikle kahvaltı sofralarında ve hamur işi tariflerde kullanılır. Listedeki malzemeler hazırsa, susam ve çörek otu ile tatlandırılmış peynirli kat kat börek tarifine geçebiliriz.

Dilerseniz, pratikliği ile bilinen tava böreğini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Peynirli Kat Kat Börek için

Malzemeler

Hamuru için

  • 5 su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 şişe maden suyu
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

İç harcı için

  • 200 gr beyaz peynir
  • 1 yumurta
  • 1/4 demet maydanoz

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu
Peynirli Kat Kat Börek

Nasıl Yapılır

Unu eleyip ortasını havuz gibi açın. Ortasına yoğurt, maden suyu, 3 kaşık ayçiçek yağı ve tuz ilave edin. Bir bardaktan az su ile yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamuru 8 bezeye ayırın. Her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açın. Aralarına eritilmiş tereyağı sürüp 4'lü olarak ayırın. 20 dakika buzdolabında bekletin. İlk parçayı tepsi büyüklüğünde açarak tepsiye yayın. İnce kıyılmış maydanoz, peynir ve yumurta karışımını üzerine yayın. Diğer hamuru da açarak üzerine kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo