ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PATLICANLI VE SAFRANLI RULO BÖREK

Patlıcanlı ve safranlı rulo börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcanlı ve safranlı rulo börek tarifi için malzemeler

  • 2 çorba kaşığı margarin 250 gr yumurtalı hamur 1 patlıcan 1 domates 1 soğan 1 diş sarımsak 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 100 gr lor peyniri 3-4 dal maydanoz 1 yumurta 1-2 çay kaşığı safran 1 su bardağı süt kreması Tuz

Patlıcanlı ve safranlı rulo börek Nasıl Yapılır

Patlıcanı soyup küp küp doğrayın. Acısını çıkarmak için 10 dakika tuzlu suda bekletip süzün ve kağıt havlu ile kurulayın. Domatesi soyup küçük küçük doğrayın. Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. 

Margarini tavada eritip soğan ve sarımsağı kavurun. Patlıcan ve domatesi ekleyip 15 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Ateşten alıp bir tutam tuz serpin ve ılınmaya bırakın.

Maydanozu kıyın. Kaşar peynirinin yarısı, lor peyniri, maydanoz ve yumurtayı bir kapta karıştırın. Patlıcanlı karışımı ilave edip harmanlayın.

Yumurtalı hamura safranı ekleyip tekrar yoğurun. Merdane ile dikdörtgen şeklinde açarak hamuru inceltin. Üzerine patlıcanlı karışımı yayın. Rulo şeklinde sarıp alüminyum folyo ile kapatın ve buzdolabında 1 saat bekletin.

Rulo böreği bir parmak kalınlığında dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine süt kremasını gezdirerek döküp kalan kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.