ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PATATESLİ VE LOR PEYNİRLİ BÖREK

Patatesli Ve Lor Peynirli Börek

Patates ve lor peynirini bir araya getirdik ve ortaya nefis bir tarif çıktı. Hamur işi tariflerinde sık sık yer verilen  bu ikiliyi, bu kez börek yapımı için kullanıyoruz. Malzemeler hazırsa, yaklaşık 1 saatte sofralardaki yerini alan patatesli ve lor peynirli börek tarifine geçebiliriz.

Farklı bir tat için çarşaf böreği tarifini deneyebilirsiniz. Börek yapımında hazır malzemeler kullanmak istemiyorsanız, ev yapımı beyaz peynir ve lor peyniri tarifine göz atarak kendi peynirlerinizi hazırlayabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli Ve Lor Peynirli Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg patates
  • 1 kg tatlı lor peyniri
  • 6 yufka
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • 1 demet taze soğan
  • Toz kırmızıbiber
  • Tuz
  • Karabiber

Patatesli Ve Lor Peynirli Börek Nasıl Yapılır?

  • Soğanları ufak doğrayın. Patatesleri ufak küp doğrayıp az su ve soğanlarla bir tencerede pişirin. Lor peyniri ve baharatları ekleyip harmanlayın.
  • Bir kapta süt, zeytinyağı ve yumurtaları karıştırın. Üç yufkanın arasına sütlü karışımı sürüp üst üste dizin. Sekiz üçgen elde edecek şekilde kesin.
  • Peynirli, patatesli harcı üçgenlerin geniş kısımlarına paylaştırın. Rulo şeklinde sarın. Kalan üç yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.
  • Rulo böreklerin üzerlerine zeytinyağı sürüp önceden 200 dereceye ayarlanmış fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.