ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PATATESLİ VE LOR PEYNİRLİ BÖREK

Patatesli ve lor peynirli börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli ve lor peynirli börek tarifi için malzemeler

  • 1 kg patates
  • 1 kg tatlı lor peyniri
  • 6 yufka
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • 1 demet taze soğan
  • Toz kırmızıbiber
  • Tuz
  • Karabiber

Patatesli ve lor peynirli börek Nasıl Yapılır

Soğanları ufak doğrayın. Patatesleri ufak küp doğrayıp az su ve soğanlarla bir tencerede pişirin. Lor peyniri ve baharatları ekleyip harmanlayın. Bir kapta süt, zeytinyağı ve yumurtaları karıştırın. Üç yufkanın arasına sütlü karışımı sürüp üst üste dizin. Sekiz üçgen elde edecek şekilde kesin. Peynirli, patatesli harcı üçgenlerin geniş kısımlarına paylaştırın. Rulo şeklinde sarın. Kalan üç yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Rulo böreklerin üzerlerine zeytinyağı sürüp önceden 200 dereceye ayarlanmış fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.