ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PATATESLİ MALATYA BÖREĞİ

Patatesli Malatya Böreği

Patatesli malatya böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Patatesli Malatya Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yufka
  • 2 haşlanmış büyük boy patates
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 büyük kuru soğan
  • Zeytinyağı
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • Böreğin üst kısmına yetecek kadar süt

Patatesli Malatya Böreği Nasıl Yapılır?

  • Soğanları ince kıyın, zeytinyağında soteleyin ve soğumaya bırakın. Haşladığınız patatesleri rendeleyin, soğanla patatesleri karıştırın. Tereyağını bir tavada eritin, bir miktar zeytinyağı ile karıştırın.
  • Yufkayı tezgaha serin, çok az yağ karışımı serpin ve ikiye katlayın. Oluşan yarım daire şeklindeki yufkayı da az miktarda yağlayın. Patatesli harcı her yerine gelecek şekilde serpiştirin. Yarım daire şeklindeki yufkanın düz kenarından 2 cm içeriye oklavayı koyun. Oklavayla birlikte yufkayı rulo yapın. Elinizle iki kenardan tutarak ortaya doğru büzün. Gül böreği gibi birbirinin etrafına dolayın.
  • Yağladığınız bir fırın tepsisine alın. Diğer yufkaları da aynı şekilde büzün ve tepsideki böreğinizin etrafına sırayla dolayarak yufkaları tamamlayın. Kalan yağın içine yumurta sarısı ve birazda süt ekleyin, böreğin üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!