Patatesli Kafes Böreği

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Patatesli Kafes Böreği Tarifi İçin malzemeler
- 6 yufka
- 10 milföy hamuru
İçi için:
- 5-6 patates
- 1 soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Sosu için:
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (Yumurta sarısı üzerine ayrılacak)
Patatesli Kafes Böreği Nasıl Yapılır?
- Patatesleri haşlayıp ezin. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun ve salçayı ekleyip patatesleri içine atın. Ardından baharatlarını ve tuzunu ilave edip karıştırın.
- Sosu için yumurta, yoğurt ve sıvı yağı karıştırıp bir kenarda bekletin. Yufkayı tezgaha serin ve üzerine bu sostan dökerek fırça yardımıyla yayın, üzerine tekrar yufka kapatarak yeniden sostan sürün. Yufkanızın büyüklüğüne göre 12 ya da 8’e bölebilirsiniz.
- Böldüğünüz parçalara iç harcı koyarak sigara böreği gibi çok sıkmadan sarın. Bütün yufkaları bu şekilde sararak hazırlayın. Milföy hamurlarını merdane ile hafif açarak inceltin. Ardından uzunlamasına ince şeritler halinde kesin. Sarmış olduğunuz böreğin üzerine milföy şeritlerini dolayın ve yumurta sarısı sürerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR