ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PATATESLİ KAFES BÖREĞİ

Patatesli Kafes Böreği

Patatesli kafes böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli Kafes Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 6 yufka
  • 10 milföy hamuru

İçi için:

  • 5-6 patates
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Sosu için:

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (Yumurta sarısı üzerine ayrılacak)

Patatesli Kafes Böreği Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri haşlayıp ezin. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun ve salçayı ekleyip patatesleri içine atın. Ardından baharatlarını ve tuzunu ilave edip karıştırın.
  • Sosu için yumurta, yoğurt ve sıvı yağı karıştırıp bir kenarda bekletin. Yufkayı tezgaha serin ve üzerine bu sostan dökerek fırça yardımıyla yayın, üzerine tekrar yufka kapatarak yeniden sostan sürün. Yufkanızın büyüklüğüne göre 12 ya da 8’e bölebilirsiniz.
  • Böldüğünüz parçalara iç harcı koyarak sigara böreği gibi çok sıkmadan sarın. Bütün yufkaları bu şekilde sararak hazırlayın. Milföy hamurlarını merdane ile hafif açarak inceltin. Ardından uzunlamasına ince şeritler halinde kesin. Sarmış olduğunuz böreğin üzerine milföy şeritlerini dolayın ve yumurta sarısı sürerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!