ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PATATESLİ BÖREK

Patatesli Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patatesli Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı karbonat

İç malzeme için

  • 4 patates
  • 150 gr beyaz peynir
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yumurta
  • Çörek otu
  • Susam
  • Tuz

Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri listenize bu muhteşem hamurişlerini eklemeyi unutmayın. Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyup rendeleyin. Rendelenmiş beyaz peynir, ince kıyılmış dereotu, maydanoz ve yumurtanın akını karıştırın. Elediğiniz unu geniş bir kaba alıp ortasını açın. Yoğurt, ayçiçeği yağı, karbonat, tuz, yumurtaları ilave edip hamuru yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Bir parçasını yağladığınız fırın tepsisine elinizle bastırarak yayın. Üzerine hazırladığınız patatesli harcı yerleştirin. Diğer hamuru yayıp, üzerine yumurta sarısı sürün. Bol miktarda çörek otu ve susam serpip, 170 dereceye ayarladığınız fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!