ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ODUNCU BÖREĞİ

Oduncu Böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Oduncu Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yufka
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı soda

İç harcı için

  • 2 rendelenmiş kabak
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • Yarım çay bardağı un

Oduncu Böreği Nasıl Yapılır?

Yağlanmış tepsiye ilk yufkayı buruşturarak yayın. Soda ve zeytinyağını bir kasede karıştırın. Rendelenmiş kabak, kıyılmış maydanoz, kıyılmış dereotu, yumurtalar, tuz, karabiber, lor peyniri ve unu bir kasede karıştırın. İlk yufkanın üzerine kabaklı harçtan serpin. Diğer yufkayı harcın üzerine buruşturarak yayın. Zeytinyağlı karışımdan üzerine gezdirin. Kalan iç harç ve yufka sıralamasıyla işlemi tamamlayın. Zeytinyağlı karışımı üzerine gezdirerek dökün. Böreği kare dilimler şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.