Oduncu Böreği

Oduncu Böreği
01 Temmuz 2022
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Oduncu Böreği için

Malzemeler

  • 3 yufka
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı soda

İç harcı için

  • 2 rendelenmiş kabak
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • Yarım çay bardağı un
Oduncu Böreği

Nasıl Yapılır

Yağlanmış tepsiye ilk yufkayı buruşturarak yayın. Soda ve zeytinyağını bir kasede karıştırın. Rendelenmiş kabak, kıyılmış maydanoz, kıyılmış dereotu, yumurtalar, tuz, karabiber, lor peyniri ve unu bir kasede karıştırın. İlk yufkanın üzerine kabaklı harçtan serpin. Diğer yufkayı harcın üzerine buruşturarak yayın. Zeytinyağlı karışımdan üzerine gezdirin. Kalan iç harç ve yufka sıralamasıyla işlemi tamamlayın. Zeytinyağlı karışımı üzerine gezdirerek dökün. Böreği kare dilimler şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo