ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ NOHUTLU DENİZLİ BÖREĞİ

Nohutlu Denizli Böreği

Nohutlu denizli böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Nohutlu Denizli Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yufka
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon, pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber

Yufka sosu için:

  • 2 yemek kaşığı nohut
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta

Nohutlu Denizli Böreği Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış nohutları mutfak robotunda püre haline getirin. Üzerine, yemeklik doğradığınız soğanı, ince kıydığınız sarımsakları, maydanozu, tuzu ve diğer baharatları ekleyerek bütün malzemeyi robotta tekrar çekin.
  • Diğer taraftan yufkaları tezgahın üzerine üst üste serin; önce 2’ye, sonra 4’e bölerek 8 eşit parçaya ayırın.
  • Yufkaların sosunu hazırlamak için yoğurt, süt, zeytinyağı ve yumurtayı çukur bir kapta çırpın. Hazırladığınız sosu fırçayla bütün yufkaların üzerine sürün.
  • Yufkaların uzun kenarına hazırladığınız yoğurtlu harçtan 2 tatlı kaşığı kadar koyup sigara böreği gibi sarın.
  • Börekleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizip kalan yufka sosunu da üzerine sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar, en az 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!