ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ NEMSE BÖREĞİ

Nemse Böreği

Osmanlı Sarayı'ndan günümüze kadar ulaşan nemse böreği, iç harç ile hazırlanan bir börek çeşididir. İç harcında peynir ve iç harç kullanılan nemse böreği, herkesi kendine hayran bırakan bir yemektir. Hazırsanız, evde nemse böreği nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Nemse Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz

Harç için

  • 250 gr beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yumurtanın akı

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı

Nemse Böreği Nasıl Yapılır?

  • Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ayçiçeği yağı, yoğurt, yumurta, kabartma tozu, su ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun.
  • Üzerini bezle örtüp 20 dakika dinlendirin. Hamuru un serpilmiş tezgaha alıp merdaneyle yufkadan biraz daha kalın açın.
  • Su bardağı ağzıyla veya çember kalıpla kesip yuvarlak hamurlar hazırlayın. Yumurtanın akını sarısından ayırın.
  • Peyniri ufalayın, maydanozu ince kıyın ve yumurta akıyla karıştırıp, hamurların ortasına paylaştırın.
  • İkiye katlayıp yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarını parmak uçlarınızla bastırarak yapıştırın.
  • Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin. Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirip servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak ıspanaklı börek tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!