ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ CORDON BLEU

Cordon Bleu

Cordon bleu

Cordon bleu bir tavuk şinitzel türüdür. İçerisinden akan peynir ve jambon tadı ile adeta lezzet şöleni yaşatır. Yapması da pratik olan bu tarif için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cordon Bleu Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 2 dilim jambon
  • 2 dilim eriyen peynir
  • 1 su bardağı ekmek kıtırı ya da galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta

Kızartmak için:

  • Sıvıyağ 

Cordon Bleu Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğüslerini yırtılmamasına dikkat ederek dövün. Baharat serpin.
  • İç kısmına jambon ve kaşarları yerleştirerek rulo haline getirin, kürdan yardımı ile tavuğu kapatabilirsiniz.
  • Sırasıyla un, yumurta ve ekmek kıtırı buladıktan sonra kızan yağda pişirin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!