ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ MİNİ VEGAN ÇİĞ BÖREK

Mini Vegan Çiğ Börek

Mini vegan çiğ börek

Sevgili Zeynep Dinç'den veganlar için kolayca hazırlanabilen börek tarifi ile karşınızdayız. Çiğ börek, Eskişehir ile özdeşleştirilmiş bir lezzettir. İç harcında genellikle peynir, patates ve kıyma kullanılır. İncecik açılan hamur iç harç ile doldurulduktan sonra yarım bir şekilde kapatılır ve çift taraflı kızartılır. Malzemeler hazırsa, mini vegan çiğ börek tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak el açması patatesli börek ve el açması ıspanaklı börek tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

16 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mini Vegan Çiğ Börek Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 2 bardak un
  • 3/4 bardak su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz

İç harcı için

  • 2 adet orta boy patates (İnce rendelenmiş)
  • 1 adet büyük boy soğan (İnce rendelenmiş)
  • 1 avuç iri kıyılmış roka
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Mini Vegan Çiğ Börek Nasıl Yapılır?

  • Hamur için tüm malzemeyi bir kaba aldıktan sonra suyu yavaş yavaş ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun ve 30 dakika süreyle buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  • Rendelenmiş patates ve soğanı karıştırıp hafifçe sıkarak fazla suyunu süzün. Baharatları ve rokayı ekleyip harcı hazırlayın.
  • Hamuru dolaptan çıkarıp unladığınız tezgahta oklava ile açın. Çay tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesip (kalıp kullanabilirsiniz) harcı eşit bir şekilde pay edin.
  • Poğaça gibi kapatıp kenarlarını parmak uçlarınızla bastırın.
  • Ayçiçek yağında kızartıp sıcak servis edin.

1 Porsiyon Mini Vegan Çiğ Börek Kaç Kalori?

  • Vegan çiğ böreğin bir porsiyonu, yaklaşık 240 kaloridir. Bir porsiyonun içerisinde 2 adet börek bulunur.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!