Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14826 Tarif
Çocuk
377 Tarif
Çorba
1360 Tarif
Diyet
4430 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2463 Tarif
Hafif Yemekler
61 Tarif
İçecek
1436 Tarif
Pratik Yemek
6283 Tarif
Salata ve Meze
1422 Tarif
Sos
491 Tarif
Tatlı
9595 Tarif
Yöresel
2033 Tarif
Popüler Tarifler
Tarçınlı Ve Kuru İncirli Kek
Etli Patates Yemeği
Anasayfa
Tarifler
Börek Tarifleri
Mantarlı Rulo Börek
Mantarlı Rulo Börek
22 Mart 2021
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Süt Şerbetli Haşhaşlı Tatlı Tarifi
Mercimekli Borani Tarifi
Peynirli Ev Poğaçası Tarifi
Yağ Çekmeyen Sigara Böreği Tarifi
5 Malzemeli Sade Ev Kurabiyesi Tarifi
Köz Kırmızı Biber Kavurması Tarifi
Kayısı Reçeli Nasıl Saklanır?
Salatalık Yetiştirmenin Püf Noktaları
Tam Kıvamında İrmik Helvası Yapmanın Püf Noktaları
Yoğurtlu Kabak Borani Yapmanın 10 Püf Noktası
Evde Dondurma Yapmanın 10 Püf Noktası
Domates Mücveri Yapmanın Püf Noktaları
Mantarlı Rulo Börek için
Malzemeler
Hamur için:
1 kg patates
2 yumurta
3 su bardağı un
Tuz
Karabiber
İç malzeme:
500 gr mantar
2 soğan
50 gr margarin
Yarım çay bardağı süt kreması
Yarım limonun suyu
Tuz
Karabiber
Mantarlı Rulo Börek
Nasıl Yapılır
Patatesleri soyup tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp çatalla ezerek püre haline getirin.
Un, yumurta, tuz ve karabiber ilave edin ve yoğurup katı bir hamur haline getirin.
Kremayı limon suyu ile karıştırın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Soğanları soyup küçük doğrayın.
40 gr margarini tencerede eritip soğanı kavurun. Mantar, tuz ve karabiberi ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
Patates hamurunu 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı merdane ile 18 cm çapında açıp üzerine limonlu krema sürün.
Mantarlı içi paylaştırıp iki kenarını içe doğru katlayın ve sigara böreği şeklinde sarın. Malzemeler bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.
Fırın tepsisini sıvıyağla yağlayıp hazırladığınız mantarlı sarma börekleri dizin. Kalan margarini küçük küçük doğrayıp böreklerin üzerine serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Servis tabağına alıp 2 parmak kalınlığında dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Mantarlı Tarifler
Hamur İşi Tarifleri
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
Börek Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Öğle Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Börek Tarifleri
28 Dakika
Yağ Çekmeyen Sigara Böreği Tarifi
Selinhdr
Börek Tarifleri
55 Dakika
Fırında Paçanga Böreği Tarifi
Selinhdr
Börek Tarifleri
55 Dakika
Kolay Kırpık Börek
Selinhdr
Börek Tarifleri
50 Dakika
Baklavalık Yufkadan Kıymalı Börek
Selinhdr
Börek Tarifleri
65 Dakika
Bohça Böreği
Selinhdr
Börek Tarifleri
115 Dakika
El Açması Kıymalı Börek
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.