Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13357 Tarif
Çocuk
362 Tarif
Çorba
1168 Tarif
Diyet
4342 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2118 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4601 Tarif
Salata ve Meze
1143 Tarif
Sos
451 Tarif
Tatlı
8186 Tarif
Yöresel
1935 Tarif
Popüler Tarifler
Midye Tava
Hamsi Tava
Anasayfa
Tarifler
Börek Tarifleri
Mantarlı Rulo Börek
Mantarlı Rulo Börek
22 Mart 2021
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Susamlı uskumru
Zeytinyağlı elma dolması
Kabak tatlısı
Torta Di Riso
Maş fasulyesi salatası
Gigi Hadid Makarnası
Tatlı Patates Nasıl Pişirilir?
Kolay Meze Tarifleri: 30 Dakika Altı 18 Meze Tarifi
Vitamin Deposu Olarak Bilinen Mandalinayla Yapılan 13 Nefis Tarif
Kestane Nasıl Pişirilir: Tavada, Suda Fırında 13 Farklı Kestane Pişirme Yöntemi
Yılbaşı Menüsü: Yeni Yıl Sofralarına Özel 40 Yılbaşı Yemeği
Menengiç Meyvesinin Faydaları Nelerdir?
Mantarlı Rulo Börek için
Malzemeler
Hamur için:
1 kg patates
2 yumurta
3 su bardağı un
Tuz
Karabiber
İç malzeme:
500 gr mantar
2 soğan
50 gr margarin
Yarım çay bardağı süt kreması
Yarım limonun suyu
Tuz
Karabiber
Mantarlı Rulo Börek
Nasıl Yapılır
Patatesleri soyup tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp çatalla ezerek püre haline getirin.
Un, yumurta, tuz ve karabiber ilave edin ve yoğurup katı bir hamur haline getirin.
Kremayı limon suyu ile karıştırın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Soğanları soyup küçük doğrayın.
40 gr margarini tencerede eritip soğanı kavurun. Mantar, tuz ve karabiberi ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
Patates hamurunu 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı merdane ile 18 cm çapında açıp üzerine limonlu krema sürün.
Mantarlı içi paylaştırıp iki kenarını içe doğru katlayın ve sigara böreği şeklinde sarın. Malzemeler bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.
Fırın tepsisini sıvıyağla yağlayıp hazırladığınız mantarlı sarma börekleri dizin. Kalan margarini küçük küçük doğrayıp böreklerin üzerine serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Servis tabağına alıp 2 parmak kalınlığında dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Mantarlı Tarifler
Hamur İşi Tarifleri
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
Börek Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Öğle Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Börek Tarifleri
35 Dakika
Lobyani (Barbunya Böreği)
Börek Tarifleri
45 Dakika
Adana Böreği
Börek Tarifleri
120 Dakika
Tis Böreği
Börek Tarifleri
100 Dakika
Peta Böreği
Börek Tarifleri
95 Dakika
Haşhaşlı Ve Yeşil Mercimekli Çıtır Börek
Börek Tarifleri
45 Dakika
Vegan Çiğ Börek
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.