ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ MANTARLI RULO BÖREK

Mantarlı Rulo Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantarlı Rulo Börek Tarifi İçin malzemeler

Hamur için:

  • 1 kg patates
  • 2 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber

İç malzeme:

  • 500 gr mantar
  • 2 soğan
  • 50 gr margarin
  • Yarım çay bardağı süt kreması
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Mantarlı Rulo Börek Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp çatalla ezerek püre haline getirin.
  • Un, yumurta, tuz ve karabiber ilave edin ve yoğurup katı bir hamur haline getirin.
  • Kremayı limon suyu ile karıştırın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Soğanları soyup küçük doğrayın.
  • 40 gr margarini tencerede eritip soğanı kavurun. Mantar, tuz ve karabiberi ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
  • Patates hamurunu 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı merdane ile 18 cm çapında açıp üzerine limonlu krema sürün.
  • Mantarlı içi paylaştırıp iki kenarını içe doğru katlayın ve sigara böreği şeklinde sarın. Malzemeler bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.
  • Fırın tepsisini sıvıyağla yağlayıp hazırladığınız mantarlı sarma börekleri dizin. Kalan margarini küçük küçük doğrayıp böreklerin üzerine serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Servis tabağına alıp 2 parmak kalınlığında dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!