ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ MANTARLI PUF BÖREĞİ

Mantarlı Puf Böreği

Kaç
Kişilik

16 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı Puf Böreği Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tutam tuz
  • Kızartmak için ayçiçeği yağı

Mantarlı harç için

  • 200 gr mantar
  • 4~5 dal maydanoz

Mantarlı Puf Böreği Nasıl Yapılır?

Pratik börek tarifleri arasında iyi bir seçim. Mantarlı puf böreklerini yağda kızartmak yerine fırında pişirmeyi tercih edenler olabilir. Böylelikle hem daha hafif hem de daha çıtır börekler hazırlayabilirsiniz. Mantarlı harç için, maydanozu ve mantarları temizleyip kıyın. Bir kapta harmanlayın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp 1 yumurta, yoğurt, su ve tuzu ekleyip karıştırın. Pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamuru eşit bezelere ayırın. Üzerini bir bezle örtüp yarım saat bekletin. Bezeleri merdane ile hazır yufka inceliğinde açın. Hamurları üst üste yerleştirin. Açtığınız yufkaları küçük yuvarlak bir kalıpla kesin ve orta kısımlarına mantarlı harcı paylaştırın. Katlayıp kenarlarını parmaklarınızla bastırarak yapıştırın. Kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Dilerseniz, klasik puf böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.