Mantarlı Kare Börek

Mantarlı Kare Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Mantarlı Kare Börek için

Malzemeler

  • 3 yufka
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 gr mantar
  • 1 soğan
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 2 sivri biber
  • 2 domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik
  • Yumurta sarısı
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Susam
  • Çörek otu
Mantarlı Kare Börek

Nasıl Yapılır

  1. Bir yemek kaşığı tereyağını ve yemeklik doğranmış soğanı tencereye alıp soteleyin. Küp şeklinde doğranmış mantarları ilave edin.
  2. İnce doğranmış kırmızı ve sivri biberi de ekleyip sotelemeye devam edin. Domateslerin çekirdekli kısımlarını çıkarıp küp şeklinde doğrayın ve mantara ekleyin.
  3. Suyunu çekene kadar birkaç dakika pişirip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yufkaları zeytinyağı ile yağlayıp üst üste dizin ve dörde bölün.
  4. Hazırladığınız harçtan ortalarına koyup katlayarak kare şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  5. Yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo