ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ MANTARLI KARE BÖREK

Mantarlı Kare Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantarlı Kare Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yufka
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 gr mantar
  • 1 soğan
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 2 sivri biber
  • 2 domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik
  • Yumurta sarısı
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Susam
  • Çörek otu

Mantarlı Kare Börek Nasıl Yapılır?

  • Bir yemek kaşığı tereyağını ve yemeklik doğranmış soğanı tencereye alıp soteleyin. Küp şeklinde doğranmış mantarları ilave edin.
  • İnce doğranmış kırmızı ve sivri biberi de ekleyip sotelemeye devam edin. Domateslerin çekirdekli kısımlarını çıkarıp küp şeklinde doğrayın ve mantara ekleyin.
  • Suyunu çekene kadar birkaç dakika pişirip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yufkaları zeytinyağı ile yağlayıp üst üste dizin ve dörde bölün.
  • Hazırladığınız harçtan ortalarına koyup katlayarak kare şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!