ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ MANTARLI KARE BÖREK

Mantarlı Kare Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı Kare Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yufka
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 gr mantar
  • 1 soğan
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 2 sivri biber
  • 2 domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik
  • Yumurta sarısı
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Susam
  • Çörek otu

Mantarlı Kare Börek Nasıl Yapılır?

Bir yemek kaşığı tereyağını ve yemeklik doğranmış soğanı tencereye alıp soteleyin. Küp şeklinde doğranmış mantarları ilave edin. İnce doğranmış kırmızı ve sivri biberi de ekleyip sotelemeye devam edin. Domateslerin çekirdekli kısımlarını çıkarıp küp şeklinde doğrayın ve mantara ekleyin. Suyunu çekene kadar birkaç dakika pişirip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yufkaları zeytinyağı ile yağlayıp üst üste dizin ve dörde bölün. Hazırladığınız harçtan ortalarına koyup katlayarak kare şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!