ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ LOR PEYNİRLİ Çİ BÖREK

Lor Peynirli Çi Börek

Eskişehir yöresi ile özdeşleştirilen çi börek, genellikle peynir veya patates ile hazırlanır. Çay saatlerinde sunulan çi börek, kızgın yağda kızartılır. İsteğe göre iç harcına maydanoz, dereotu, kıyma gibi farklı malzemeler de eklenebilir. Listeye göz attıysanız, lor peynirli çi börek yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Börek yapımında sık sık yer verilen lor peynirini kendi ellerinizle doğal bir şekilde hazırlamak istiyorsanız, ev yapımı lor peyniri tarifini notlarınız arasına ekleyin. Alternatif olarak pratik tava böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Lor Peynirli Çi Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 1 su bardağı süt
  • 10 gr kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Ayçiçeği yağı

Harcı için

  • 250 gr lor peyniri
  • Yarım demet maydanoz

Lor Peynirli Çi Börek Nasıl Yapılır?

Un, süt, maya, tuz, şekeri geniş bir kasede karıştırarak yoğurun. Orta yumuşaklıkta bir hamur için gerekirse un veya süt ilavesi yapın. Üzerini nemli bezle örterek 40 dakika dinlendirin. Lor peyniri ve ince kıyılmış maydanozu bir kasede harmanlayın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane ile açın. Bir tarafına peynirli harçtan yerleştirip yarım ay şeklinde kapatın. Kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Sıcak servis yapın. 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!