ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ KREMALI VE ÜÇ PEYNİRLİ BÖREK

Kremalı ve üç peynirli börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kremalı ve üç peynirli börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 yufka
  • 200 ml krema
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 200 gr dil peyniri
  • 200 gr tel peyniri
  • 1/5 demet ince kıyılmış maydanoz

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam veya çörek otu

Kremalı ve üç peynirli börek Nasıl Yapılır

Derin bir kapta krema, süt, ayçiçeği yağı ve yumurtaları iyice çırpın. Dil peyniri ve tel peyniri elinizle ince parçalara ayırıp rendelenmiş kaşar peyniri ve maydanoz ile karıştırın.

Fırın tepsisini yağlayıp 1 yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde tepsiye yayın. Üzerine hazırladığınız kremalı harçtan gezdirin. Peynirli karışımı üzerine serpin.

Diğer yufkayı üzerine parçalayarak yerleştirin ve tekrar kremalı harçtan gezdirin. Peynirli karışımdan serpin. Üçüncü yufkayı da üzerine parçalayarak yerleştirin. Tekrar kremalı sostan üzerine gezdirin. Kalan peynirli karışımı serpin. Son yufkayı da üzerine parçalayarak yerleştirdikten sonra kalan kremalı harcı üzerine gezdirin. En altta bulunan yufkanın taşan kısımlarını böreğin üzerine kapatın. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.