Kıymalı Yufka Kesesi

Kıymalı Yufka Kesesi
22 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kıymalı Yufka Kesesi için

Malzemeler

  • 2 hazır yufka
  • 1 küçük soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 500 gr yağsız kıyma
  • 4 yumurta sarısı
  • 4 dal maydanoz sapı
  • Tuz
  • Karabiber
Kıymalı Yufka Kesesi

Nasıl Yapılır

  1. Bir yufkayı dörde katlayın. Tam ortasına kenarları kıvrımlı 20-22 cm çapında bir kâse ya da kalıp kapatıp çevresinden bıçakla kesin.
  2. 4 yuvarlak yufka parçası elde edin. Diğer yufkayı da aynı şekilde kesin.
  3. Soğanı kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kıymayı ilave edin. Suyunu salınca tuz ve karabiber ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
  4. Yuvarlak kesilmiş yufka parçalarını ikişer ikişer ayırın. Ortalarına 2-3 kaşık kavrulmuş kıyma koyup 1 yumurta sarısını üzerine ilave edin.
  5. Yufkayı etrafından ortaya doğru büzerek torba ağzı şeklinde kapatıp maydanoz sapı ile bağlayın.
  6. Bu şekilde 4 börek hazırlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo