ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ KIYMALI YUFKA KESESİ

Kıymalı Yufka Kesesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kıymalı Yufka Kesesi Tarifi İçin malzemeler

  • 2 hazır yufka
  • 1 küçük soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 500 gr yağsız kıyma
  • 4 yumurta sarısı
  • 4 dal maydanoz sapı
  • Tuz
  • Karabiber

Kıymalı Yufka Kesesi Nasıl Yapılır?

  • Bir yufkayı dörde katlayın. Tam ortasına kenarları kıvrımlı 20-22 cm çapında bir kâse ya da kalıp kapatıp çevresinden bıçakla kesin.
  • 4 yuvarlak yufka parçası elde edin. Diğer yufkayı da aynı şekilde kesin.
  • Soğanı kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kıymayı ilave edin. Suyunu salınca tuz ve karabiber ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
  • Yuvarlak kesilmiş yufka parçalarını ikişer ikişer ayırın. Ortalarına 2-3 kaşık kavrulmuş kıyma koyup 1 yumurta sarısını üzerine ilave edin.
  • Yufkayı etrafından ortaya doğru büzerek torba ağzı şeklinde kapatıp maydanoz sapı ile bağlayın.
  • Bu şekilde 4 börek hazırlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!