ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ KIYMALI TALAŞ BÖREĞİ

Kıymalı Talaş Böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı Talaş Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 6 milföy hamuru
  • 400 g orta yağlı dana kıyma
  • 2 soğan (ince doğranmış)
  • 30 g tereyağı
  • 20 g domates salçası
  • 300 ml et suyu
  • 4 g toz şeker
  • 1 g kuru nane
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 80 g donuk bezelye
  • 4 g çörek otu
  • Tuz
  • Karabiber

Kıymalı Talaş Böreği Nasıl Yapılır?

  • İşe tereyağında ince doğranmış soğanları kavurmakla başlayın. Ardından kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Domates salçasını ilave edin ve kokusu gidene kadar kavurun. Et suyunu, şekeri, tuz ve karabiberi ekleyin. Altını kısın ve yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Pişmesine yakın, bezelyeleri ilave edin ve bezelyelerin yumuşadığından emin olun. Kuru nane, tuz ve karabiber ekleyerek lezzetlendirin, soğumaya alın.
  • Milföy hamurunu, unlanmış tezgâh üzerinde 1 cm kalınlığında açın. Açtığınız hamuru 10 x 10 cm’lik kareler halinde kesin, et harcından bir miktar karelerin ortasına yerleştirin.
  • Hamurun dört kenarını bohça gibi katlayın, katlı taraf altta kalacak şekilde börekleri fırın tepsisine dizin.
  • Ayrı bir kapta yumurta sarısını çırpıp böreklerin üzerine sürün, çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt-üst ızgara fan modunda altın sarısı rengi alıp kabarıncaya kadar 25-30 dakika pişirin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!