Fıstıklı Ve Kıymalı Börek

Fıstıklı Ve Kıymalı Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fıstıklı Ve Kıymalı Börek için

Malzemeler

  • Yarım kg kıyma
  • 2 soğan
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 2 yufka
  • 1 tatlı kaşığı haşhaş

Üzeri için

  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
Fıstıklı Ve Kıymalı Börek

Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Tavada ayçiçeği yağı ile ince doğranmış soğan ve kıymayı, tuz ve karabiberle tatlandırıp kavurun. Dolmalık fıstıkları, kuş üzümü ve yenibaharı ekleyip pişirin.

Yufkayı mutfak tezgahına açıp üzerine fırça ile ayçiçeği yağı sürün. Diğer yufkayı üzerine kapatın. Sekize bölüp içlerine harcı paylaştırıp sarın.

Soğuk su dolu bir kabın içine tüm börekleri batırıp çıkarın ve fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş, susam ve çörek otu serpin. 180 derece fırında 20 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo