ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ KIYMALI KURU BÖREK

Kıymalı Kuru Börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı Kuru Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • Aldığı kadar un

Açmak için

  • Tuz
  • Nişasta
  • 250 gr margarin veya tereyağı

İç harcı için

  • 300 gr kıyma
  • 2 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Ayçiçeği yağı

Kıymalı Kuru Börek Nasıl Yapılır?

  • Soğanları yemeklik doğrayın. Tavaya ayçiçeği yağı ilave edip kıymayı kavurun. Soğanları ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Tuz ve karabiber ile tatlandırıp soğumaya bırakın. Derin bir kapta ayçiçeği yağı, süt, su ve bir tatlı kaşığı tuzu çırpma teliyle iyice çırpın.
  • Aldığı kadar unu kaşık yardımı ile yavaş yavaş ilave edip yoğurun. İyice yoğurduktan sonra hamur ceviz büyüklüğünde 20 bezeye ayırın.
  • Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serperek on yufkayı üst üste yerleştirerek iki grup yapın.
  • Her grubu merdane yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın. Açtığınız yufkaları ortadan ikiye bölün.
  • Hazırladığınız harcı yufkaların kenar kısımlarına paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Uç kısımlarına yapışması için yumurta akı sürün.
  • Ruloları dört eşit parçaya kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Tereyağını tavada eritin ve böreklerin üzerinde gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Alternatif versiyonu için, klasik kuru börek tarifine göz atın.

Not: Bu böreği peynirli, patatesli, ıspanaklı harç ile de yapabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!