Kuru Börek

Kuru Börek
01 Aralık 2024

Fotoğraf: Özgür Bakır

Tarif ve Yapım: Lezzet MutfakStudio

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kuru Börek için

Malzemeler

  • 2 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz
  • 600 gr un
  • Nişasta
  • Beyaz peynir
  • 250 gr tereyağı
Kuru Börek

Nasıl Yapılır

Süt, ayçiçek yağı, yumurta, su, tuz ve unu bir kaba alıp karıştırın ve yoğurun. Hamuru 24 bezeye ayırın. Her bezeyi kahve fincanı tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurların üzerine nişasta serperek 8 tanesini üst üste yerleştirin. 8 katlı üç parça elde edin. Parçaların kenarlarını bastırarak yapıştırın. Her birini 30 santim genişliğinde açın. Açtığınız hamurları ortadan ikiye kesin. Parçaların üzerine rendelenmiş beyaz peynir serpin. Rulo şeklinde sarın. Bu ruloları bıçakla 2 parçaya bölün. Aynı işlemi diğer hamurlar için de tekrarlayın. Börekleri yağlanmış tepsiye dizin. Tereyağını eritip böreklerin üzerine gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo