ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ KIYMALI BURMA BÖREK

Kıymalı Burma Börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kıymalı Burma Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 5 hazır yufka
  • 125 gr tereyağı
  • 300 gr orta yağlı kıyma
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 çorba kaşığı kuşüzümü
  • 1soğan
  • Tuz
  • karabiber
  • toz kırmızı biber

Yufka aralarına sürmek için

  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 2 çorba kaşığı mısırözü yağı

Kıymalı Burma Börek Nasıl Yapılır?

  • Kuş üzümlerini yumuşamaları için ılık suda 15 dakika bekletin. Soğanı temizleyip kıyın. Tereyağının yarısını tavada eritin.
  • Kıyılmış soğan, kıyma ve dolmalık fıstıkları ekleyip kavurun. Ocaktan alın. Kuş üzümlerini ekleyip tatlandırın.
  • Kalan tereyağını eritip yoğurt ile iyice karıştırın. Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayın. Üzerine yoğurtlu karışımdan sürüp ortadan ikiye kesin.
  • Tam ortasına kıymalı karışımdan yayın. Oklavayı yufkanın geniş kısmına sararak dolayın.
  • Elinizle büzerek oklavayı yufkadan çıkarın. Yağlanmış fırın tepsisine ortasından başlayarak spiral şeklinde yerleştirin.
  • Malzeme bitene kadar yufkaları aynı şekilde hazırlayın. Yufkaların üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Mısır özü yağını gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!