Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15080 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1386 Tarif
Diyet
4437 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2526 Tarif
Hafif Yemekler
62 Tarif
İçecek
1447 Tarif
Pratik Yemek
6671 Tarif
Salata ve Meze
1446 Tarif
Sos
499 Tarif
Tatlı
9955 Tarif
Yöresel
2054 Tarif
Popüler Tarifler
Piroşki
Sütlaç
Anasayfa
Tarifler
Börek Tarifleri
Kıymalı Burma Börek
Kıymalı Burma Börek
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
40 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Pasta Keki Tarifi
Japon Usulü Cheesecake Tarifi
Hindistan Cevizli Top Tarifi
Bayatlamayan Margarinli Poğaça Tarifi
Tavada Kazandibi Tarifi
Ev Yapımı Domates Sosu Tarifi
Gözleme Tadında Yufkasız Tava Böreği Yapmanın İpuçları
Biber Kızartması Yapmanın Püf Noktaları
Çayın En Güzel Eşlikçisi Kıyır Kıyır 8 Tuzlu Kurabiye Tarifi
8 Dakikada Yapılan 8 Kolay Öğle Yemeği
5 Nefis Islak Kurabiye Tarifi
3-2-1 Poğaça Yapmanın Püf Noktaları
Kıymalı Burma Börek için
Malzemeler
5 hazır yufka
125 gr tereyağı
300 gr orta yağlı kıyma
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1soğan
Tuz
karabiber
toz kırmızı biber
Yufka aralarına sürmek için
2 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı mısırözü yağı
Kıymalı Burma Börek
Nasıl Yapılır
Kuş üzümlerini yumuşamaları için ılık suda 15 dakika bekletin. Soğanı temizleyip kıyın. Tereyağının yarısını tavada eritin.
Kıyılmış soğan, kıyma ve dolmalık fıstıkları ekleyip kavurun. Ocaktan alın. Kuş üzümlerini ekleyip tatlandırın.
Kalan tereyağını eritip yoğurt ile iyice karıştırın. Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayın. Üzerine yoğurtlu karışımdan sürüp ortadan ikiye kesin.
Tam ortasına kıymalı karışımdan yayın. Oklavayı yufkanın geniş kısmına sararak dolayın.
Elinizle büzerek oklavayı yufkadan çıkarın. Yağlanmış fırın tepsisine ortasından başlayarak spiral şeklinde yerleştirin.
Malzeme bitene kadar yufkaları aynı şekilde hazırlayın. Yufkaların üzerine yumurta sarısı sürün.
Mısır özü yağını gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yöresel Tarifler
Çay Saati Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Börek Tarifleri
Kahvaltılık Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Börek Tarifleri
60 Dakika
Pratik Borcam Böreği Tarifi
Selinhdr
Börek Tarifleri
40 Dakika
3 Malzemeli Buzluk Böreği Tarifi
Selinhdr
Börek Tarifleri
60 Dakika
Yoğurtlu Börek Tarifi
Selinhdr
Börek Tarifleri
80 Dakika
El Açması Patlıcanlı Börek Tarifi
Selinhdr
Börek Tarifleri
28 Dakika
Yağ Çekmeyen Sigara Böreği Tarifi
Selinhdr
Börek Tarifleri
55 Dakika
Fırında Paçanga Böreği Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.