ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ KATIKLI BÖREK

Katıklı börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Katıklı börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 hazır yufka

İç harcı için

  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 demet ıspanak (Ya da artık ne otu varsa)
  • 1 soğan
  • 2 su bardağı lor peyniri

Üzeri için

  • Tereyağı

Katıklı börek Nasıl Yapılır

İç harcı için salça, süzme yoğurt, zeytinyağı, tuz ve karabiberi geniş bir kasede karıştırın. İnce kıydığınız ıspanak, soğan ve lor peynirini ayrı bir karıştırma kabına harmanlayın. Salçalı harca ilave edip karıştırın. Yufkaları mutfak tezgahına yayın. Üçgen parçalar kesip sivri ucu geniş kenara doğru çekerek büzdürün. Ortaya iç harcından koyup kenarlarını etrefına sarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcakken üzerlerine tereyağı sürüp sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.