ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ KATIKLI BÖREK

Katıklı Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Katıklı Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 hazır yufka

İç harcı için

  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 demet ıspanak (Ya da artık ne otu varsa)
  • 1 soğan
  • 2 su bardağı lor peyniri

Üzeri için

  • Tereyağı

Katıklı Börek Nasıl Yapılır?

İç harcı için salça, süzme yoğurt, zeytinyağı, tuz ve karabiberi geniş bir kasede karıştırın. İnce kıydığınız ıspanak, soğan ve lor peynirini ayrı bir karıştırma kabına harmanlayın. Salçalı harca ilave edip karıştırın. Yufkaları mutfak tezgahına yayın. Üçgen parçalar kesip sivri ucu geniş kenara doğru çekerek büzdürün. Ortaya iç harcından koyup kenarlarını etrefına sarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcakken üzerlerine tereyağı sürüp sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!