ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ KARAMELİZE SOĞANLI BÖREK

Karamelize soğanlı börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karamelize soğanlı börek tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 1 kg buğday unu
  • 1 paket instant maya
  • 4 su bardağı su
  • Tuz

İç harcı için

  • 5 soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • Yarım çay bardağı krema

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Tereyağı
  • Çörek otu

Karamelize soğanlı börek Nasıl Yapılır

Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kapta yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın. İç harcı için piyazlık doğradığınız soğanı karamelize oluncaya kadar tereyağında soteleyin. Soğanların renkleri kahverengi olup karamelize olmaya başlayınca soya sosu ve kremayı ekleyin. Krema kaynamaya, sos kıvam almaya başlayınca ocaktan alın. Dinlenen hamuru 3 bezeye ayırıp her birini pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına yağ sürerek üst üste koyun ve ince şekilde açın. Kenarları içe doğru uç uca gelecek şekilde katlayın ve büyük bir kare elde edin. Daha sonra elde ettiğiniz kareyi 4 küçük kareye bölün. Ortalarına harçtan ekleyerek bohça gibi katlayın. Kareleri ters çevirerek fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.