Karamelize Elmalı Börek

Karamelize Elmalı Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Karamelize Elmalı Börek için

Malzemeler

  • 8 yaprak baklava yufkası
  • 50 gr tereyağı
  • 4 elma
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı ceviz
  • 100 gr toz şeker
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı tarçın
Karamelize Elmalı Börek

Nasıl Yapılır

Pudra şekeri tarçınla karıştırıp tatlının üzerine serperek farklı bir sunum yapabilirsiniz. Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Şeker ve vanilyayı tavaya alın ve kısık ateşte eriyinceye kadar bekletin. Şeker eriyip rengi koyulaşmaya başlayınca elma, ceviz, üzüm, tarçını ekleyip 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Tereyağını bir tavada eritin. İki baklava yufkasını düz bir zemine serin ve üzerine fırça yardımıyla tereyağı sürün. Üzerine tekrar iki kat yufka serin ve yufkalar bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Elmalı harcı yufkanın uzun kenarına yayın ve rulo şeklinde sarın.

Böreği yağlı kağıt serili tepsiye aktarın. Üzerine fırçayla tereyağı sürüp şeker serpiştirin. Önceden 190 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Klasik elmalı börek tarifine buradan göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo