ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ELMALI BÖREK

Elmalı Börek

İçeriğinde bulunan besin lifleri sayesinde bağışıklığı güçlendiren elma, güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Sinir sistemini korumasıyla bilinen bu besin, apple crumble ve elmalı kurabiye gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Elmanın cilt üzerinde birçok olumlu etkisi olsa da, bunlardan en önemlisi cildi besleyerek yaşlanmayı geciktirmesidir. Malzemeleriniz hazırsa, evde elmalı börek nasıl yapılır sorusu için detaylara geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Elmalı Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yufka
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 elma
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • ¾ su bardağı ceviz içi
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için

  • 1 yumurta akı
  • Toz şeker

Elmalı Börek Nasıl Yapılır?

  • Elmaların kabuklarını soyup iri rendeleyin. Şeker, vanilya ve tarçın ekleyip orta ateşte pişirin. Soğumaya bırakın. Tereyağını eritin.
  • Yufkaları tezgaha alıp her birinin üzerine tereyağı sürün ve ortadan ikiye katlayın. Elma karışımı yayıp rulo şeklinde sarın.
  • Üzerlerine yumurta akı sürüp toz şeker serpiştirdikten sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. 4-5 parmak genişliğinde keserek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!