ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ ELMALI BÖREK

Elmalı börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Elmalı börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 yufka
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 elma
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • ¾ su bardağı ceviz içi
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için

  • 1 yumurta akı
  • Toz şeker

Elmalı börek Nasıl Yapılır

Elmaların kabuklarını soyup iri rendeleyin. Şeker, vanilya ve tarçın ekleyip orta ateşte pişirin. Soğumaya bırakın. Tereyağını eritin. Yufkaları tezgaha alıp her birinin üzerine tereyağı sürün ve ortadan ikiye katlayın. Elma karışımı yayıp rulo şeklinde sarın. Üzerlerine yumurta akı sürüp toz şeker serpiştirdikten sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. 4-5 parmak genişliğinde keserek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.