ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ KABAKLI BÖREK

Kabaklı Börek

Kalp dostu kabak ile hazırlanan nefis bir börek tarifi ile karşınızdayız. Antioksidan özelliği sayesinde vücudun toksinlerden arınmasını sağlayan kabak, kabak çorbası ve kabak mücver gibi birçok tarifte kendine yer bulur. C vitamini bakımından zengin olan bu besin, sindirimin düzenlenmesinde de etkilidir. Börek tarifleri içinde de kullanılan kabak, kemiklerin gelişimini destekler. Peki, kabaklı börek nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, kabaklı börek tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kabaklı Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 rendelenmiş kabak
  • 4 yufka
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 şişe maden suyu
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Çeyrek demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

Kabaklı Börek Nasıl Yapılır?

  • Kabakları iyice yıkayıp rendeleyin, suyunu sıkarak bir kaba alın. İçine rendelenmiş peynir, ince kıyılmış dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayın.
  • Hafif yağlanmış fırın tepsisine 2 yufkayı buruşturarak üst üste yerleştirin. Üzerine kabaklı içi yayın, kalan 2 yufkayı da buruşturarak üzerine alın.
  • Yumurtaları maden suyu ve ayçiçeği yağı ile bir kabın içinde çırpıp böreğin üstüne gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.

Tepsi böreği tarifi için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!