ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ KABAK ÇORBASI

> KABAK ÇORBASI
6 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabak çorbası tarifi için malzemeler
  • 2 kabak 1 yemek kaşığı un 1 litre süt 25 gr tereyağı Yarım demet dereotu TuzÜzeri için 20 gr tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Kabak çorbası Nasıl Yapılır

Kabakları yıkayıp kabuklarını kazıyın. İnce rendeleyin.

Tereyağını tencerede eritin. Unu ilave edin ve hafif sararıncaya kadar kavurun. Sütü eklerken karıştırmaya devam edin.

Süt kaynayınca rendelenmiş kabakları ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan aldıktan sonra dere otunu ince kıyarak çorbaya ekleyin.

Küçük bir tavada tereyağını eritip pulbiber ekleyin. Çorbayı servis kaselerine alın. Üzerine biberli yağ ve kıyılmış dereotu dökerek sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:41:52

Bizde bunun başka markası var.Bozulur dedim ama halen çalışıyor:)Aslında başta kızmıştım eşime aldığı için.Ama makinayı aldıktan sonra gerçekten köpüklü kahve içmeye başladım.Bir başka oluyormuş bununla kahve yapmak.Bu arada aynı cezvedeki gibi bununda püf noktaları var.Öyle herkes köpürtemiyor.Mesela ben.:)Kullanım klavuzunda elektriğe takılıyken kablosu,içine metal birşey sokmayın diyor.Eşim kaynamaya yakın son birkez karıştırıyor.Artık püf noktası burdamı yatıyor başka biryerdemi anlamadım.Yalnız tek bir dezavantajı var.Başka yerde kahve içtiğinizde beğenmeyip "Eşimin kahvesini içseydiniz..." diyorsunuz.NiXİE..

guvenli12.10.2016 16:48:30

prinçli çorbaya benziyor ancak, enfes tadı var

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.