ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ISPANAKLI VE PEYNİRLİ RULO BÖREK

Ispanaklı Ve Peynirli Rulo Börek

Ispanak ve peynirin uyumunu bilmeyen yoktur herhalde. Faydaları saymakla bitmeyen bu ikiliyi bu kez börek yapımında kullandık ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Dost sohbetlerinin vazgeçilmez anları çay saatlerine lezzet katmak için, ıspanaklı ve peynirli rulo börek yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak ev yapımı tepsi böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ispanaklı Ve Peynirli Rulo Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı

İç harç için

  • Yarım kg ıspanak
  • 300 gr beyaz peynir
  • 1 soğan
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Ispanaklı Ve Peynirli Rulo Börek Nasıl Yapılır?

  • Unu derin bir kaba aktarın. Tuz ekleyip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp, sirke, ayçiçeği yağı ve 2 çay bardağı suyu ekleyin.
  • Kenarlarından yavaş yavaş un alarak iyice yoğurun. Gerekirse su ilave edebilirsiniz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerine un serpip 30 dakika dinlendirin.
  • Diğer tarafta ıspanakları bol suyla yıkayıp süzgece alın. Üzerine tuz serpip, elinizle ezip suyunu iyice sıkın.
  • Derin bir kabın içine ıspanakları, ufalanmış beyaz peyniri ve küçük doğradığınız soğanları ekleyip iyice karıştırın.
  • Ayrı bir yerde eritilmiş tereyağı ile ayçiçeği yağını karıştırıp ılınan kadar bekleyin. Dinlenen hamuru 10 parçaya ayırın.
  • İlk parçayı pasta tabağından biraz büyük açın. Üzerine fırça yardımıyla yağ sürün. 5 dakika dinlendirin.
  • Yağladığınız hamuru elinizle yavaşça çekerek genişletin. Yufka yeteri kadar inceldikten sonra her tarafına ıspanaklı peynirli harçtan serpin.
  • Rulo şeklinde sarın. Ruloyu elinizle hafifçe çekerek uzatın. Burma şeklinde kıvırdıktan sonra yağlayıp unladığınız tepsiye yerleştirin.
  • Diğer malzemeleri de aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!