ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ ISIRGAN OTLU SÜTLÜ BÖREK

Isırgan otlu sütlü börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Isırgan otlu sütlü börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 yufka

İç harcı için

  • 200 g ısırgan otu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Yarım çay bardağı süt

Yufkaların sosu için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı

Isırgan otlu sütlü börek Nasıl Yapılır

İç harcı için ısırgan otunun saplarını ayırın. Yapraklarını yıkayıp suyunu süzün. İnce doğrayıp geniş bir kaseye alın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Isırgan otunu ilave edip 2-3 dakika daha soteledikten sonra ocaktan alın. İç harcı sıcakken üzerine un serpiştirip ayrı bir kasede çırptığınız yumurta sarısı ve sütü ilave edip karıştırın. Bir yufkayı mutfak tezgahına yayın ve üzerini yağlayın. Diğer yufkayı üzerine serin. Bardak yardımıyla yufkadan daireler kesin. Her dairenin ortasına ısırgan otlu harçtan koyarak kenarlarından yukarı doğru toplayıp uç kısımlarını büzerek kapatın. Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.