Hıçın Böreği

Hıçın Böreği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hıçın Böreği için

Malzemeler

  • 1 kg buğday unu
  • 4 su bardağı su
  • Tuz
  • Yarım yemek kaşığı hamur mayası

İç harcı için

  • 3 orta boy patates
  • 125 gr lor peyniri

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
Hıçın Böreği

Nasıl Yapılır

Yoğurma kabına un ve mayayı alın. Üzerine suyu yavaşça ilave ederek yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edene kadar su ilavesi yapabilirsiniz. Hamuru yoğurduktan sonra 1 saat dinlenmeye bırakın. Haşlayarak kabuklarını soyduğunuz patatesleri ezici yardımıyla ezerek püre haline getirin. İçerisine lor peynirini ekleyerek karıştırın. Hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparın. Böldüğünüz hamuru elinizde biraz açarak içerisine patates harcından ekleyerek hamuru kapatın. Elinizle silindir şekline gelecek şekilde tekrar açın. Tavaya bol miktarda Ayçiçek yağı ekleyin ve kızdırın. Hamurları kızgın yağda kızartarak havlu kağıt serdiğiniz servis tabağına alın. Yanında kaymak ve vişne reçeliyle birlikte sıcak servis yapabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo