ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ HIÇIN BÖREĞİ

Hıçın böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hıçın böreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg buğday unu
  • 4 su bardağı su
  • Tuz
  • Yarım yemek kaşığı hamur mayası

İç harcı için

  • 3 orta boy patates
  • 125 gr lor peyniri

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Hıçın böreği Nasıl Yapılır

Yoğurma kabına un ve mayayı alın. Üzerine suyu yavaşça ilave ederek yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edene kadar su ilavesi yapabilirsiniz. Hamuru yoğurduktan sonra 1 saat dinlenmeye bırakın. Haşlayarak kabuklarını soyduğunuz patatesleri ezici yardımıyla ezerek püre haline getirin. İçerisine lor peynirini ekleyerek karıştırın. Hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparın. Böldüğünüz hamuru elinizde biraz açarak içerisine patates harcından ekleyerek hamuru kapatın. Elinizle silindir şekline gelecek şekilde tekrar açın. Tavaya bol miktarda Ayçiçek yağı ekleyin ve kızdırın. Hamurları kızgın yağda kızartarak havlu kağıt serdiğiniz servis tabağına alın. Yanında kaymak ve vişne reçeliyle birlikte sıcak servis yapabilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.