Hazır Yufkadan Su Böreği

Hazır Yufkadan Su Böreği
21 Mayıs 2024

Su böreği, Türk mutfağında en zor yapımı olan böreklerden biridir. Tepsi böreği adını alan bir börek çeşidi haline gelmiştir. Suda haşlanmış yufkaların arasına, böreğin çeşidine göre kıyma veya peynir ve kaşar harcı serpiştirilir ve en üstüne yumurta sürülerek fırına verilir. Doğu Anadolu Bölgesi'nde genellikle civil peyniri kullanılmaktadır. Hazırlaması zaman alan su böreğini evde hazır yufkadan yapıyoruz. Pratik ve hızlı bir şekilde hazırlanan hazır yufkadan su böreği tarifi için buyurun, sizi mutfağa alalım.

Avcı böreği tarifi için göz atabilirsiniz. 

1 Porsiyon su böreği kaç kalori?

  • 1 porsiyon su böreği yaklaşık olarak 750 kaloridir.
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hazır Yufkadan Su Böreği için

Malzemeler

  • 6 adet böreklik yufka

İç harcı için;

  • 1 kalıp light beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz 
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Sosu için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ 
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 3 adet yumurta
  • 1 kase yoğurt

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu
Hazır Yufkadan Su Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle sosu için karıştırma kabına yoğurt, süt, su, sıvı yağ ve yoğurt ilave edip güzelce karıştırın.
  2. Diğer bir kenarda kasenin içerisine rendelenmiş kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanoz ve ufalanmış beyaz peyniri karıştırın.
  3. Kullanacağınız fırın tepsisinin tabanını bir fırça yardımıyla yağlayın.
  4. 1 adet yufkayı fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine hazırlamış olduğunuz sostan sürün.
  5. Üzerine 2 parça yufkayı parçalara ayırın ve sosa batırıp tepsiye koyun.
  6. Üzerine hazırlamış olduğunuz peynir harcının yarısını serpin.
  7. 2 adet yufkayı da yine aynı şekilde parçalara ayırıp sosun içerisine batırdıktan sonra iç harcının üzerine yerleştirin.
  8. Kalan peynir harcını da yufkanın üzerine serpiştirdikten sonra son 1 adet yufkayı da üzerine kapatıp üzerini yumurta sarısı sürüp sosun kalanını dökün ve eşit bir şekilde yayın.
  9. En son üzerine susam ve çörekotu serpiştirin.
  10. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 30 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
  11. Fırından çıkan böreğin üzerini bir örtü ile kapatıp dinlendirin.
  12. Hazır yufkadan su böreğini dilimleyerek servis edebilirsiniz, Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Su böreğinin yanına naneli ayran servis edebilirsiniz.
  • Dilerseniz hazır yufkadan su böreğinin içerisine maydanoz yerine dereotu ilave edebilirsiniz.
  • İç harcına dilerseniz peynir ve kaşar yerine kıyma koyabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Fırından çıkan böreğin kurumaması için üzerini bir örtüyle kapatmalısınız.
  • Light peynir kullanmanızın sebebi fırında erimeyen bir peynir çeşidi olduğu için tercih edilmektedir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo