ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ HAŞHAŞ TOHUMLU PRATİK PUF BÖREĞİ

HAŞHAŞ TOHUMLU PRATİK PUF BÖREĞİ

Haşhaş tohumlu pratik puf böreği
4 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Haşhaş tohumlu pratik puf böreği tarifi için malzemeler
  • 1 kg ekmek hamuru

İç harcı için

  • 150 g çökelek peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
Haşhaş tohumlu pratik puf böreği Nasıl Yapılır

  • Hafif yoğurduğunuz ekmek hamurunun üzerini nemli bir bezle kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. Dinlenen hamuru 12 bezeye ayırıp yoğurun.
  • Çökelek peynirini bir kaseye alın. İnce kıydığınız maydanoz ve haşhaş tohumunu ekleyip karıştırın. Ekmek hamurunu elinizle hafif bastırarak açın. İçine peynirli harçtan koyup yuvarlayarak kapatın.
  • Kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alın ve fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!