ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ HAŞHAŞ TOHUMLU PRATİK PUF BÖREĞİ

Haşhaş Tohumlu Pratik Puf Böreği

Haşhaş tohumlu pratik puf böreği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Haşhaş Tohumlu Pratik Puf Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg ekmek hamuru

İç harcı için

  • 150 g çökelek peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Haşhaş Tohumlu Pratik Puf Böreği Nasıl Yapılır?

  • Hafif yoğurduğunuz ekmek hamurunun üzerini nemli bir bezle kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. Dinlenen hamuru 12 bezeye ayırıp yoğurun.
  • Çökelek peynirini bir kaseye alın. İnce kıydığınız maydanoz ve haşhaş tohumunu ekleyip karıştırın. Ekmek hamurunu elinizle hafif bastırarak açın. İçine peynirli harçtan koyup yuvarlayarak kapatın.
  • Kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alın ve fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.

Çayın yanında ikram edebileceğiniz pratik puf böreği tarifini notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!