Haşhaş Tohumlu Pratik Puf Böreği

01 Aralık 2024 tarihinde güncellendi.
Haşhaş Tohumlu Pratik Puf Böreği

Fotoğraf: Sezer Yalçınkaya

Tarif ve Yapım: Lezzet MutfakStudio

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Haşhaş Tohumlu Pratik Puf Böreği için

Malzemeler

  • 1 kg ekmek hamuru

İç harcı için

  • 150 g çökelek peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
Haşhaş Tohumlu Pratik Puf Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Hafif yoğurduğunuz ekmek hamurunun üzerini nemli bir bezle kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. Dinlenen hamuru 12 bezeye ayırıp yoğurun.
  2. Çökelek peynirini bir kaseye alın. İnce kıydığınız maydanoz ve haşhaş tohumunu ekleyip karıştırın. Ekmek hamurunu elinizle hafif bastırarak açın. İçine peynirli harçtan koyup yuvarlayarak kapatın.
  3. Kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alın ve fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.

Çayın yanında ikram edebileceğiniz pratik puf böreği tarifini notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo