Tereyağlı çıtır yufkalar, lor peynirinin hafifliği ve maydanozun ferahlığıyla buluşuyor. Sofralarınıza zarif bir dokunuş katacak nefis bir börek.
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
İç harcı hazırlamak için lor peynirini bir kaseye alın ve çatal yardımıyla ezin. İnce kıyılmış maydanozu lor peynirine ekleyin ve güzelce karıştırarak iç harcı hazırlayın.
Yufkayı dörde bölün ve bir parçayı tezgaha serin. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Yufkanın ortasından bir tutam alarak aynı yönde kıvırın ve yufkayı burgu şeklinde sarın.
Ortasına lor peynirli harçtan koyun, kenardaki parçaları üzerine kapatarak gül şeklini verin.
Gül şeklinde hazırladığınız börekleri, pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
Yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, altı ve üstü kızarana kadar, yaklaşık 40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Teşekkür ederiz.