ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ENTEKKE BÖREĞİ

Entekke Böreği

Ankara yöresi ile özdeşleşen entekke böreği, kıymalı iç harç ile sunulan bir börek çeşididir. Görünümü ile pişiye benzeyen bu börek, kızartıldıktan sonra servis edilir. Malzemeler hazırsa, Ankara'nın yöresel lezzeti olan entekke böreği yapımına başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Entekke Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım demet maydanoz
  • 1 kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 200 g yağlı dana kıyma

Hamuru için

  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Aldığı kadar su
  • 1 kg un

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Entekke Böreği Nasıl Yapılır?

Tuz, şeker ve yaş mayayı derin bir yoğurma kabında bir bardak ılık su ile eritin. Unu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Yavaş yavaş suyu ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatarak dinlenmeye bırakın. Böreğin iç harcını hazırlamak için yemeklik doğradığınız soğanı kıyma ile beraber kavurun. Kıymanın rengi dönmeye başlayınca ince kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiberini ekleyin. Kabaran hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp açın. İçine kıymalı harçtan koyarak kapatın. Kenarlarını çatal yardımıyla bastırdıktan sonra kızgın yağda kızartın. Kızaran börekleri kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını çektirin ve sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!