ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ENGİNARLI BÖREK

Enginarlı Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Enginarlı Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 150 g un
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

İç harcı için

  • 3 haşlanmış enginar
  • Yarım demet dereotu
  • 100 g süzme beyaz peynir

Arası için

  • Eritilmiş tereyağı

Enginarlı Börek Nasıl Yapılır?

Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alın ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 15-20 dakika dinlendirin. İç harcı için enginarları geniş bir kaseye alın. İnce kıydığınız dereotu ve süzme beyaz peyniri ilave edip bir çatal yardımıyla ezerek karıştırın. Dinlenen hamuru iki bezeye ayırın ve bezelerden bir tanesini 25 cm çapında açın. Üzerine erittiğiniz tereyağından sürüp yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın ve üzerine enginarlı iç harcından yayın. Diğer bezeyi de aynı şekilde açıp harcın üzerine kapatın. Kısık ateşte ara ara çevirerek pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

DELETE_Misafir 12 Ekim 2016, 17:34

merhebalar izin verin once deneyim sonre yorum yapmak borcum olsun


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!