ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ EKMEK HAMURUNDAN PEYNİRLİ PUF BÖREĞİ

Ekmek Hamurundan Peynirli Puf Böreği

Ekmek hamuru ile hazırlayabileceğiniz bir börek tarifi ile karşınızdayız. İç harcı beyaz peynir ve maydanoz ile doldurulan börekleri, kızartma usulüyle pişiriyoruz. İsteğe göre iç harçlarını haşlanmış patates veya kıyma ile doldurabilirsiniz. Listedeki malzemeler hazırsa, ekmek hamurundan peynirli puf böreği nasıl yapılır birlikte görelim.

Börek tarifleri arasında çok beğenilen çarşaf böreği ve tava böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ekmek Hamurundan Peynirli Puf Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 ekmek hamuru
  • 150 gr beyaz peynir
  • 4~6 dal maydanoz

Kızartmak için

  • Zeytinyağı

Ekmek Hamurundan Peynirli Puf Böreği Nasıl Yapılır?

  • Ekmek hamurunun üzerini sıkıca kapatıp yarım saat buz dolabında bekletin. Buzdolabından çıkardığınız hamuru tekrar yoğurup 10~12 bezeye ayırın.
  • Beyaz peyniri çatalla ezin. Yıkayıp ayıkladığınız maydanozu ince kıyıp beyaz peynirle harmanlayın. Hamur parçalarını elinizin içiyle yuvarlak açın.
  • Hazırladığınız peynirli ve maydanozlu harcı hamurlarına ortasına ilave edip hamuru yanlarından toplayarak üzerine doğru kapatın.
  • Isıtılmış zeytinyağında kızartıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!