ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ EKMEK HAMURUNDAN PEYNİRLİ PUF BÖREĞİ

Ekmek hamurundan peynirli puf böreği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ekmek hamurundan peynirli puf böreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 ekmek hamuru
  • 150 gr beyaz peynir
  • 4~6 dal maydanoz

Kızartmak için

  • Zeytinyağı

Ekmek hamurundan peynirli puf böreği Nasıl Yapılır

Ekmek hamurunun üzerini sıkıca kapatıp yarım saat buz dolabında bekletin. Buzdolabından çıkardığınız hamuru tekrar yoğurup 10~12 bezeye ayırın. Beyaz peyniri çatalla ezin. Yıkayıp ayıkladığınız maydanozu ince kıyıp beyaz peynirle harmanlayın. Hamur parçalarını elinizin içiyle yuvarlak açın. Hazırladığınız peynirli ve maydanozlu harcı hamurlarına ortasına ilave edip hamuru yanlarından toplayarak üzerine doğru kapatın. Isıtılmış zeytinyağında kızartıp sıcak servis yapın.
Mis gibi kokusuyla bütün evi saracak puf böreği tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.