ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ BEZELYELİ BÖREK

Bezelyeli Börek

Etli bezelye yemeği gibi birçok tarifin içerisinde kullanılan bezelye, en sevilen garnitür çeşitlerinden biridir. Kilo vermeye yardımcı olan bu besin, yüksek tansiyonun düşmesinde de etkili bir rol oynar. Aynı zamanda bağışıklığı güçlendirerek sindirimin düzenlenmesini sağlar. Listedeki malzemeler hazırsa, bezelyeli börek yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Farklı tatlar denemeyi sevenler için, kestaneli ve bal kabaklı börek tarifini de buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bezelyeli Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yufka
  • 400 gr iç bezelye
  • 1 iri patates
  • 1 iri havuç
  • 1 iri soğan
  • 1 buçuk su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı köri
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 30 gr tereyağı
  • Tuz

Bezelyeli Börek Nasıl Yapılır?

  • Patates ve havucu soyup küp küp doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kavurun.
  • Havuç, patates ve bezelyeyi ekleyip kavurmaya devam edin. Suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Tereyağını eritip ılıtın. Her yufkayı 4 eşit kare parçaya kesin. Kare yufkaları dörder dörder üst üste yerleştirip aralarına eritilmiş tereyağı sürün.
  • Ortalarına bezelyeli karışımı paylaştırıp bohça gibi kapatın. Kat yerleri altta kalacak şekilde tepsiye dizin.
  • Üzerlerine kalan tereyağını sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!