ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ BALKABAKLI ÇITIR BÖREK

Balkabaklı çıtır börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Balkabaklı çıtır börek tarifi için malzemeler

  • 1 kg ayıklanmış balkabağı
  • 500 gr tatlı lor peyniri
  • 6 yufka
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Susam

Balkabaklı çıtır börek Nasıl Yapılır

Balkabaklarını derin bir tencereye alın. Üzerine az miktarda su ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte pişirin. Balkabaklarını ezip püre haline getirin. Tuz, karabiber ve lor peyniri ilave edip karıştırın. Ayrı bir kapta süt, zeytinyağı ve yumurtaları çırpın. İki yufkanın arasına sütü karışımdan sürüp üst üste dizin. Altı üçgen elde edecek şekilde kesin. Balkabaklı harcı üçgenlerin geniş kısımlarına paylaştırın. Rulo şeklinde sarın. Kalan yafkaları kalan harçla birlikte aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine zeytinyağı sürü susam serpin. Önceden 200 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.