ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ BALKABAKLI ÇITIR BÖREK

Balkabaklı Çıtır Börek

Cadılar Bayramı'nın sembolü olan bal kabağı, genellikle kabak tatlısı tarifi ile karşımıza çıkar. Hamur işi yemeklere çok yakışan bal kabağı ile nefis bir börek yapmaya hazır mısınız? Gelin, evde bal kabaklı börek nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Balkabaklı Çıtır Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg ayıklanmış balkabağı
  • 500 gr tatlı lor peyniri
  • 6 yufka
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Susam

Balkabaklı Çıtır Börek Nasıl Yapılır?

  • Bal kabaklarını derin bir tencereye alın. Üzerine az miktarda su ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte pişirin.
  • Bal kabaklarını ezip püre haline getirin. Tuz, karabiber ve lor peyniri ilave edip karıştırın. Ayrı bir kapta süt, zeytinyağı ve yumurtaları çırpın.
  • İki yufkanın arasına sütü karışımdan sürüp üst üste dizin. Altı üçgen elde edecek şekilde kesin. Bal kabaklı harcı üçgenlerin geniş kısımlarına paylaştırın.
  • Rulo şeklinde sarın. Kalan yufkaları kalan harçla birlikte aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine zeytinyağı sürü susam serpin.
  • Önceden 200 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!