ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ ZEYTİN VE DOMATES SOSLU TAVUK BUT

Zeytin ve domates soslu tavuk but

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytin ve domates soslu tavuk but tarifi için malzemeler

  • 4 tavuk but (kemikli)
  • 100 g çekirdeksiz siyah zeytin
  • 15 adet çeri domates
  • 100 ml tavuk suyu
  • 8 arpacık soğan (kabaca doğranmış)
  • 4 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • 4 dal taze biberiye
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Zeytin ve domates soslu tavuk but Nasıl Yapılır

Tavuk butlarını bir fırın kabı içerisine yerleştirin. Üzerine siyah zeytin, çeri domates, arpacık soğan, sarımsak, tavuk suyu, taze biberiye, tuz ve karabiber koyun. Üzerini alüminyum folyoyla kaplayın. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında alt-üst fan modunda üzeri kapalı şekilde 45-50 dakika pişirin. Pişirme süresinin son 15 dakikasında alüminyum folyoyu kaldırın ve tavukların kızarmasını sağlayın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.