ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ ZEYTİN SOSLU TAVUK ETİ

Zeytin Soslu Tavuk Eti

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytin Soslu Tavuk Eti Tarifi İçin malzemeler

  • 4 tavuk göğüs eti
  • 500 gr ıspanak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı doğranmış siyah zeytin
  • 3 domates
  • 2 yemek kaşığı kapari
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Zeytin Soslu Tavuk Eti Nasıl Yapılır?

Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Domateslerin kabuklarını soyun. Soğan ile soteleyin. Ispanakları ince doğrayıp ekleyin ve yüksek ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Zeytin, kapari, tuz ve karabiber ilave edin ve karıştırın. Tavuk etlerini ızgarada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Zeytin sosunu etlerin üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!