ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ ZEYTİN SOSLU TAVUK ETİ

Zeytin soslu tavuk eti

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytin soslu tavuk eti tarifi için malzemeler

  • 4 tavuk göğüs eti
  • 500 gr ıspanak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı doğranmış siyah zeytin
  • 3 domates
  • 2 yemek kaşığı kapari
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Zeytin soslu tavuk eti Nasıl Yapılır

Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Domateslerin kabuklarını soyun. Soğan ile soteleyin. Ispanakları ince doğrayıp ekleyin ve yüksek ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Zeytin, kapari, tuz ve karabiber ilave edin ve karıştırın. Tavuk etlerini ızgarada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Zeytin sosunu etlerin üzerine gezdirip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.