ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ ZENCEFİLLİ VE ZERDEÇALLI TAVUK TANDURİ

Zencefilli Ve Zerdeçallı Tavuk Tanduri

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zencefilli Ve Zerdeçallı Tavuk Tanduri Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Zeytinyağı
  • 4 parça tavuk göğüs eti
  • 1 soğan
  • 3~4 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı file badem
  • 1 portakalın suyu
  • 10 g taze zencefil
  • Tuz
  • -Karnabaharlı pilav
  • 1 su bardağı küçük doğranmış karnabahar
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 dal yeşil soğan

Zencefilli Ve Zerdeçallı Tavuk Tanduri Nasıl Yapılır?

  • Yoğurt, zerdeçal ve zeytinyağını yayvan bir kapta karıştırın. Tavuk göğüs etlerini ilave edin. Kabın üzerini streç filme sarıp buzdolabında iki saat dinlendirin.
  • İnce doğradığınız soğan, ezdiğiniz sarımsak ve file bademi zeytinyağında kavurun. Bademlerin rengi dönmeye başlayınca dinlenen tavuk göğüs etleri, portakal suyu, rendelediğiniz zencefil ve tuzu ilave edin.
  • Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 40-45 dakika pişirin. Karnabaharlı pilav için, iri doğradığınız karnabahar ve yıkayıp süzdüğünüz pirinci tereyağında soteleyin.
  • Karnabaharlar hafif yumuşamaya başladığında üzerine sıcak su ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Karnabaharlar iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. İnce kıydığınız yeşil soğanı ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Üzerini kağıt havlu ile kapatarak 20 dakika dinlendirin. Tavuk tandurinizi yanında karnabaharlı pilav ile birlikte sıcak servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!