ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ ZENCEFİLLİ VE ZERDEÇALLI TAVUK TANDURİ

Zencefilli ve zerdeçallı tavuk tanduri

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zencefilli ve zerdeçallı tavuk tanduri tarifi için malzemeler

  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Zeytinyağı
  • 4 parça tavuk göğüs eti
  • 1 soğan
  • 3~4 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı file badem
  • 1 portakalın suyu
  • 10 g taze zencefil
  • Tuz
  • -Karnabaharlı pilav
  • 1 su bardağı küçük doğranmış karnabahar
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 dal yeşil soğan

Zencefilli ve zerdeçallı tavuk tanduri Nasıl Yapılır

Yoğurt, zerdeçal ve zeytinyağını yayvan bir kapta karıştırın. Tavuk göğüs etlerini ilave edin. Kabın üzerini streç filme sarıp buzdolabında iki saat dinlendirin. İnce doğradığınız soğan, ezdiğiniz sarımsak ve file bademi zeytinyağında kavurun. Bademlerin rengi dönmeye başlayınca dinlenen tavuk göğüs etleri, portakal suyu, rendelediğiniz zencefil ve tuzu ilave edin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 40-45 dakika pişirin. Karnabaharlı pilav için, iri doğradığınız karnabahar ve yıkayıp süzdüğünüz pirinci tereyağında soteleyin. Karnabaharlar hafif yumuşamaya başladığında üzerine sıcak su ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Karnabaharlar iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. İnce kıydığınız yeşil soğanı ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Üzerini kağıt havlu ile kapatarak 20 dakika dinlendirin. Tavuk tandurinizi yanında karnabaharlı pilav ile birlikte sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.