ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ TAVUKLU YAZ SALATASI

> TAVUKLU YAZ SALATASI
4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuklu yaz salatası tarifi için malzemeler
  • 2 tavuk göğüs fileto 200 gr mantar 3-4 dal maydanoz 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 kırmızı soğan 2 kornişon turşu Yarım demet maydanoz 2 çorba kaşığı zeytinyağı 3-4 kıvırcık yaprağı 1 su bardağı mayonez Tuz
  • kekik
  • pulbiber
Tavuklu yaz salatası Nasıl Yapılır

Tavuk etlerini haşlayıp süzün. İnce şeritler halinde kesin. Mantarları temizleyip dilimleyin ve limonlu suda bekletin. Maydanozu kıyın. 
1 kaşık zeytinyağını tavada kızdırıp mantarları ilave edin. Suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Tuz, kekik ve pul biber serpin. 
Tavuk etlerini derin bir kaseye alıp mantarlarla karıştırın. 
Kırmızı soğanı ince halkalar halinde doğrayın. Elinizle ovup maydanozla karıştırın. Turşuları ince ince dilimleyin. Maydanozlu soğan ve turşuyu etlere ilave edin. Üzerine mayonezi gezdirip harmanlayın. Servis tabağını kıvırcık yapraklarıyla kaplayıp üzerine salatayı ilave edin. Soğuk olarak servis yapın.


Şefin Yorumu :
TON BALIĞI DA OLUR
Bu salatayı tavuk eti yerine ton balığı ile de hazırlayabilirsiniz. ton balığını kullanmadan önce yağını süzdürün.
Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.