ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUKLU VE BULGURLU BÖREK

Tavuklu Ve Bulgurlu Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuklu Ve Bulgurlu Börek Tarifi İçin malzemeler

Hamur malzemesi:

  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 su bardağı su
  • Tuz 

İç malzemesi:

  • 1 tavuk göğüs eti
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı bulgur
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Kırmızı toz biber

Tavuklu Ve Bulgurlu Börek Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etini 3 bardak su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın, kevgirle çıkarıp bir tabağa alın. Ilınınca tel tel ayırın ve tenceredeki tavuk suyuna ilave edin.
  • Bulgur, sıvıyağ, salça, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve naneyi ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Suyunu çekince ateşten alın. 
  • Hamuru hazırlamak için; una yumurta, sıvıyağ, tuz ve su ekleyin. Kulak memesi kıvamını alıncaya kadar yoğurun. Hamuru merdane ile açıp eşit büyüklükte kareler kesin. 
  • Her bir karenin ortasına tavuklu karışımdan yayın. Köşelerini üst üste getirerek ortada toplayıp bohça biçiminde katlayın.
  • Hazırladığınız börekleri yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. 5 dakika dinlendirip servis yapın.
    Şefin Yorumu : ÖNERİ
    Dilerseniz sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapabilirsiniz. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritip 1 çay kaşığı kırmızı tozbiberi kavurun ve yoğurdun üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, pratik bulgurlu börek tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!