ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUKLU SEBZELİ GÜVEÇ

Tavuklu Sebzeli Güveç

Tavuklu sebzeli güveç

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuklu Sebzeli Güveç Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı tavuk göğüs eti
  • 10-12 arpacık soğan
  • 3 patlıcan
  • 2 havuç
  • 2 kabak
  • 3 domates
  • 3 kırmızı kapya biber
  • 2 dolmalık sarı biber
  • 2 dolmalık yeşil biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Taze biberiye

Tavuklu Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğüs etlerini yapışmaz yüzeyli bir tavada mühürleyip kenara alın. Bir güveç kabının tabanına arpacık soğanları yayın.
  • Üzerine tavuk etlerini ve küp doğradığınız sebzeleri ilave edin. Zeytinyağı gezdirip tuz ve baharatlarla tatlandırın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yüksek proteinli ve etli klasik güveç yapımına buradan göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!