ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ TAVUKLU SEBZELİ GÜVEÇ

TAVUKLU SEBZELİ GÜVEÇ

Tavuklu sebzeli güveç
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuklu sebzeli güveç tarifi için malzemeler
  • 1 kg kuşbaşı tavuk göğüs eti
  • 10-12 arpacık soğan
  • 3 patlıcan
  • 2 havuç
  • 2 kabak
  • 3 domates
  • 3 kırmızı kapya biber
  • 2 dolmalık sarı biber
  • 2 dolmalık yeşil biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Taze biberiye

Tavuklu sebzeli güveç hazırlanışı

  •  Tavuk göğüs etlerini yapışmaz yüzeyli bir tavada mühürleyip kenara alın. Bir güveç kabının tabanına arpacık soğanları yayın. Üzerine tavuk etlerini ve küp doğradığınız sebzeleri ilave edin. Zeytinyağı gezdirip tuz ve baharatlarla tatlandırın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!