ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUKLU MUSKA BÖREK

Tavuklu Muska Börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuklu Muska Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 hazır yufka
  • 2 tavuk gögüs eti
  • 5 soğan
  • 2 domates
  • 6 çorba kaşığı margarin
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuklu Muska Börek Nasıl Yapılır?

  • Soğanları soyup halka halka doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. 
  • 2 kaşık margarini tavada eritip tavuk etlerini kızartın ve tel tel ayırın. Tencerede 2 kaşık margarini eritip soğanları pembeleştirin.
  • Tavuk eti, domates, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Soğumaya bırakın. 
  • 2 kaşık margarini bir tavada eritip 2 kaşık sıvıyağ ekleyin. Yufkaları, bu karışımla yağlayarak üst üste dizin ve geniş şeritler halinde kesin. 
  • Şeritlerin uç kısımlarına tavuklu malzemeden yayıp muska şeklinde sarın. Hafif yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!