Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15802 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1463 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2673 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7497 Tarif
Salata ve Meze
1567 Tarif
Sos
516 Tarif
Tatlı
10734 Tarif
Yöresel
2087 Tarif
Popüler Tarifler
Brokolili Lahana Çorbası
Karnabahar Kızartması
Anasayfa
Tarifler
Tavuk Yemekleri
Tavuklu Kömbe
Tavuklu Kömbe
07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
35 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Tahinli Kurabiye Tarifi
Bayatlamayan kavanoz kurabiyesi Tarifi
Mayasız 3-2-1 Poğaça Tarifi
Evde Pratik Çiğ Köfte Tarifi
Soğanlı Patates Kavurma Tarifi
İrmiksiz Kesme Muhallebi Tarifi
Kuru Fasulyenin Kabuk Atmaması İçin Ne Yapılır?
Buzdolabına Cam Kavanoz Koymamanız Gerekiyormuş
Sigara Böreği Yaparken Yufkaya Ne Sürülür?
Biber Kızartması Nasıl Yapılır?
Basmati Pirinç Neden Kavrulmaz?
Biber Kızartırken Sıçramaması İçin Ne Yapmalı?
Tavuklu Kömbe için
Malzemeler
Hamur için
4 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 kesme şeker
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı ucu tuz
Yufkaları yağlamak için
150 gr eritilmiş tereyağı veya 1 su bardağı sıvıyağ
İç malzeme
5 soğan
1 bütün tavuk
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı pulbiber
1 demet maydanoz
Tavuklu Kömbe
Nasıl Yapılır
Maya ve şekeri 1 su bardağı suya ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştırın.
Un ve tuzu yoğurma kabında harmanlayıp ortasını havuz gibi açın.
Mayalı suyu ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
Hamuru 6 eşit bezeye ayırın. Oklava ile incelterek 40-45 santim çapında ve yarım santim kalınlığında yufkalar açın.
İç malzeme için; tavuğu iyice yumuşayıncaya kadar haşlayıp etini tel tel ayırın.
Soğanları soyup kıyın ve tavuk etine ekleyin. Tuz, kekik ve pul biberi ilave edin. Kıyılmış maydanozu ekleyip harmanlayın.
Yaklaşık 35-40 santim çapındaki fırın tepsisini yağlayıp birinci yufkayı serin. Üzerine 2 çorba kaşığı yağ gezdirin.
2 yufkayı aralarına yağ sürerek tepsiye üst üste yerleştirin. İç malzemeyi yayıp kalan yufkaları aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirin.
Kalan yağı gezdirip kareler şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Tavuk Yemekleri
Yöresel Tarifler
Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tavuk Yemekleri
70 Dakika
Soslu Tavuk Kanat Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
35 Dakika
Fırında Tavuk Ciğer Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
60 Dakika
Fırın Poşetinde Tavuk Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
65 Dakika
Beşamelli Sebzeli Tavuk Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
40 Dakika
Soslu Tavuk Külbastı Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
25 Dakika
Teriyaki Soslu Tavuk Dürüm
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.