Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14372 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1299 Tarif
Diyet
4406 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2367 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1419 Tarif
Pratik Yemek
5435 Tarif
Salata ve Meze
1318 Tarif
Sos
473 Tarif
Tatlı
8995 Tarif
Yöresel
1998 Tarif
Popüler Tarifler
Brokolili Lahana Çorbası
Midye Tava
Anasayfa
Tarifler
Tavuk Yemekleri
Tavuklu Kömbe
Tavuklu Kömbe
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
35 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Ramen
Orata all’acqua pazza
Çiriş otu yemeği
Tavuk etli kestane çorbası
Etsiz Kolay Çiğ Köfte
Elmadağ Tiridi
Yeşeren Sarımsak Atılır mı, Kullanılır mı?
Tekrar Isıtınca Zehire Dönüşen 8 Masum Yiyecek
Uçakta Tükettiğiniz Bu 10 Şey Yolculuğunuzu Kabusa Çevirebilir
Doğduğunuz Güne Göre Hangi Tatlısınız?
Kadınbudu Köfte Yapmanın 7 Altın Püf Noktası
Sadece 7 Püf Noktasıyla Kuru Fasulye Islatmanın Sırrı Çözüldü
Tavuklu Kömbe için
Malzemeler
Hamur için
4 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 kesme şeker
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı ucu tuz
Yufkaları yağlamak için
150 gr eritilmiş tereyağı veya 1 su bardağı sıvıyağ
İç malzeme
5 soğan
1 bütün tavuk
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı pulbiber
1 demet maydanoz
Tavuklu Kömbe
Nasıl Yapılır
Maya ve şekeri 1 su bardağı suya ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştırın.
Un ve tuzu yoğurma kabında harmanlayıp ortasını havuz gibi açın.
Mayalı suyu ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
Hamuru 6 eşit bezeye ayırın. Oklava ile incelterek 40-45 santim çapında ve yarım santim kalınlığında yufkalar açın.
İç malzeme için; tavuğu iyice yumuşayıncaya kadar haşlayıp etini tel tel ayırın.
Soğanları soyup kıyın ve tavuk etine ekleyin. Tuz, kekik ve pul biberi ilave edin. Kıyılmış maydanozu ekleyip harmanlayın.
Yaklaşık 35-40 santim çapındaki fırın tepsisini yağlayıp birinci yufkayı serin. Üzerine 2 çorba kaşığı yağ gezdirin.
2 yufkayı aralarına yağ sürerek tepsiye üst üste yerleştirin. İç malzemeyi yayıp kalan yufkaları aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirin.
Kalan yağı gezdirip kareler şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Tavuk Yemekleri
Yöresel Tarifler
Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tavuk Yemekleri
35 Dakika
Tavuk Kavurma
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
30 Dakika
Air Fryer'da Fajita
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
40 Dakika
Sarımsaklı Ballı Çıtır Tavuk
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
65 Dakika
Tavuklu Mantarlı Güveç
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
70 Dakika
Kalçalı But
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
50 Dakika
Tavuklu Çökertme Kebabı
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.