ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUKLU KÖMBE

Tavuklu Kömbe

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuklu Kömbe Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 4 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 kesme şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı ucu tuz

Yufkaları yağlamak için

  • 150 gr eritilmiş tereyağı veya 1 su bardağı sıvıyağ

İç malzeme

  • 5 soğan
  • 1 bütün tavuk
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı pulbiber
  • 1 demet maydanoz

Tavuklu Kömbe Nasıl Yapılır?

  • Maya ve şekeri 1 su bardağı suya ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştırın.
  • Un ve tuzu yoğurma kabında harmanlayıp ortasını havuz gibi açın.
  • Mayalı suyu ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
  • Hamuru 6 eşit bezeye ayırın. Oklava ile incelterek 40-45 santim çapında ve yarım santim kalınlığında yufkalar açın.
  • İç malzeme için; tavuğu iyice yumuşayıncaya kadar  haşlayıp etini tel tel ayırın.
  • Soğanları soyup kıyın ve tavuk etine ekleyin. Tuz, kekik ve pul biberi ilave edin. Kıyılmış maydanozu ekleyip harmanlayın.
  • Yaklaşık 35-40 santim çapındaki fırın tepsisini yağlayıp birinci yufkayı serin. Üzerine 2 çorba kaşığı yağ gezdirin.
  • 2 yufkayı aralarına yağ sürerek tepsiye üst üste yerleştirin. İç malzemeyi yayıp kalan yufkaları aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirin.
  • Kalan yağı gezdirip kareler şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!