Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14636 Tarif
Çocuk
376 Tarif
Çorba
1347 Tarif
Diyet
4423 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2416 Tarif
Hafif Yemekler
55 Tarif
İçecek
1422 Tarif
Pratik Yemek
5964 Tarif
Salata ve Meze
1380 Tarif
Sos
484 Tarif
Tatlı
9354 Tarif
Yöresel
2016 Tarif
Popüler Tarifler
Kavurmalı Pide
Keşkül
Anasayfa
Tarifler
Tavuk Yemekleri
Tavuklu Kömbe
Tavuklu Kömbe
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
35 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Sütlü anne keki
Sirkeli Dereotlu Poğaça
Ankara Sarması
5 Dakika Kurabiyesi
10 Dakikada Simit Poğaça
5 Dakika Poğaçası (Kıyır Kıyır Mayasız)
En İyi Kavurma Ne Etinden Olur?
Tarak Tatlısı Nedir?
Et Kavururken Tuz Ne Zaman Atılır?
Zerde Tatlısının Malzemeleri Nelerdir?
Sarma İçinin Sırrı Harcında Saklı
Kardelen Tatlısı Nerenin Tatlısı?
Tavuklu Kömbe için
Malzemeler
Hamur için
4 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 kesme şeker
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı ucu tuz
Yufkaları yağlamak için
150 gr eritilmiş tereyağı veya 1 su bardağı sıvıyağ
İç malzeme
5 soğan
1 bütün tavuk
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı pulbiber
1 demet maydanoz
Tavuklu Kömbe
Nasıl Yapılır
Maya ve şekeri 1 su bardağı suya ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştırın.
Un ve tuzu yoğurma kabında harmanlayıp ortasını havuz gibi açın.
Mayalı suyu ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
Hamuru 6 eşit bezeye ayırın. Oklava ile incelterek 40-45 santim çapında ve yarım santim kalınlığında yufkalar açın.
İç malzeme için; tavuğu iyice yumuşayıncaya kadar haşlayıp etini tel tel ayırın.
Soğanları soyup kıyın ve tavuk etine ekleyin. Tuz, kekik ve pul biberi ilave edin. Kıyılmış maydanozu ekleyip harmanlayın.
Yaklaşık 35-40 santim çapındaki fırın tepsisini yağlayıp birinci yufkayı serin. Üzerine 2 çorba kaşığı yağ gezdirin.
2 yufkayı aralarına yağ sürerek tepsiye üst üste yerleştirin. İç malzemeyi yayıp kalan yufkaları aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirin.
Kalan yağı gezdirip kareler şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Tavuk Yemekleri
Yöresel Tarifler
Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tavuk Yemekleri
50 Dakika
Teriyaki Soslu Tavuk Kanat
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
105 Dakika
Nar Soslu Tavuk Kanat Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
35 Dakika
Tavuk Kavurma
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
30 Dakika
Air Fryer'da Fajita
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
40 Dakika
Sarımsaklı Ballı Çıtır Tavuk
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
65 Dakika
Tavuklu Mantarlı Güveç
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.