En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13932 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1230 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2291 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4943 Tarif
Salata ve Meze
1228 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8584 Tarif
Yöresel
1967 Tarif
Popüler Tarifler
Brokolili Lahana Çorbası
Ezogelin Çorbası
Anasayfa
Tarifler
Tavuk Yemekleri
Tavuklu Kömbe
Tavuklu Kömbe
10 Ağustos 2024
Hazırlanma Süresi :
35 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Cevizli incir tatlısı
Bayat ekmek mantısı
Krokan Bush
Şehrazat Tatlısı
Çıtır bal kabağı tatlısı
Kabak sütlüsü
Bugün Ne Pişirsem, Ne Yemek Yapsam Diyenler İçin 65 Nefis Tarif
Şef Somer Sivrioğlu'ndan 6 Nefis Tarif
Yılbaşı Filmleri: Yeni Yıl Temasıyla İçinizi Isıtacak En İyi 53 Film Önerisi
Trabzon Yemekleri: Trabzon'a Özgü Mutlaka Denemeniz Gereken 15 Trabzon Yemeği
Zerdeçal Kahvesinin Faydaları Nelerdir?
Balın Tarihçesi: Bal Nasıl Ortaya Çıktı?
Tavuklu Kömbe için
Malzemeler
Hamur için
4 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 kesme şeker
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı ucu tuz
Yufkaları yağlamak için
150 gr eritilmiş tereyağı veya 1 su bardağı sıvıyağ
İç malzeme
5 soğan
1 bütün tavuk
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı pulbiber
1 demet maydanoz
Tavuklu Kömbe
Nasıl Yapılır
Maya ve şekeri 1 su bardağı suya ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştırın.
Un ve tuzu yoğurma kabında harmanlayıp ortasını havuz gibi açın.
Mayalı suyu ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
Hamuru 6 eşit bezeye ayırın. Oklava ile incelterek 40-45 santim çapında ve yarım santim kalınlığında yufkalar açın.
İç malzeme için; tavuğu iyice yumuşayıncaya kadar haşlayıp etini tel tel ayırın.
Soğanları soyup kıyın ve tavuk etine ekleyin. Tuz, kekik ve pul biberi ilave edin. Kıyılmış maydanozu ekleyip harmanlayın.
Yaklaşık 35-40 santim çapındaki fırın tepsisini yağlayıp birinci yufkayı serin. Üzerine 2 çorba kaşığı yağ gezdirin.
2 yufkayı aralarına yağ sürerek tepsiye üst üste yerleştirin. İç malzemeyi yayıp kalan yufkaları aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirin.
Kalan yağı gezdirip kareler şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Tavuk Yemekleri
Yöresel Tarifler
Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tavuk Yemekleri
45 Dakika
Aji De Gallina
Tavuk Yemekleri
60 Dakika
Pollo Alla Diavola
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
60 Dakika
Arroz Con Pollo
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
25 Dakika
Chicken Kiev
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
35 Dakika
Chicken Waffle
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
60 Dakika
Szechuan Tavuğu
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.