Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15021 Tarif
Çocuk
378 Tarif
Çorba
1371 Tarif
Diyet
4437 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2505 Tarif
Hafif Yemekler
62 Tarif
İçecek
1447 Tarif
Pratik Yemek
6587 Tarif
Salata ve Meze
1440 Tarif
Sos
496 Tarif
Tatlı
9870 Tarif
Yöresel
2046 Tarif
Popüler Tarifler
Çerkez Çorbası
Sezar Salata
Anasayfa
Tarifler
Tavuk Yemekleri
Tavuklu Kömbe
Tavuklu Kömbe
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
35 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Lor Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi
Margarinsiz Limonlu Kurabiye Tarifi
Diyet 10 Dakika Poğaçası Tarifi
En Kolay Muhallebi Tarifi
Kolay Kakaolu Kek Tarifi
Tükürük Köftesi Tarifi
Az Malzemeyle Fark Yaratan Yoğurtlu 11 Nefis Tarif
Hızlıca Hazırlanıp Buzluğa Atılacak 8 Pratik Yiyecek
Duvaklı Pilavın Püf Noktaları
Karpuzla Serinlemenin 10 Leziz Yolu
Şıhıl Mahşinin Püf Noktaları
11 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren İlk İsim Belli Oldu!
Tavuklu Kömbe için
Malzemeler
Hamur için
4 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 kesme şeker
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı ucu tuz
Yufkaları yağlamak için
150 gr eritilmiş tereyağı veya 1 su bardağı sıvıyağ
İç malzeme
5 soğan
1 bütün tavuk
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı pulbiber
1 demet maydanoz
Tavuklu Kömbe
Nasıl Yapılır
Maya ve şekeri 1 su bardağı suya ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştırın.
Un ve tuzu yoğurma kabında harmanlayıp ortasını havuz gibi açın.
Mayalı suyu ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
Hamuru 6 eşit bezeye ayırın. Oklava ile incelterek 40-45 santim çapında ve yarım santim kalınlığında yufkalar açın.
İç malzeme için; tavuğu iyice yumuşayıncaya kadar haşlayıp etini tel tel ayırın.
Soğanları soyup kıyın ve tavuk etine ekleyin. Tuz, kekik ve pul biberi ilave edin. Kıyılmış maydanozu ekleyip harmanlayın.
Yaklaşık 35-40 santim çapındaki fırın tepsisini yağlayıp birinci yufkayı serin. Üzerine 2 çorba kaşığı yağ gezdirin.
2 yufkayı aralarına yağ sürerek tepsiye üst üste yerleştirin. İç malzemeyi yayıp kalan yufkaları aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirin.
Kalan yağı gezdirip kareler şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Tavuk Yemekleri
Yöresel Tarifler
Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tavuk Yemekleri
35 Dakika
Soya Soslu Tavuk Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
50 Dakika
Bezelyeli Tavuk Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
30 Dakika
Zerdeçallı Tavuk Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
40 Dakika
Kremalı Tavuk Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
30 Dakika
Pratik Cordon Bleu
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
50 Dakika
Teriyaki Soslu Tavuk Kanat
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.